<< Înapoi

Configurare SVN ca webdisk

publicat 2009-12-04 11:30:21 de admin


Se pare ca unor oameni le place ideea de a folosi un repository SVN ca webdisk. Adica, din Windows sau Linux se mapeaza acest repository ca disc local pe care se poate salva oricand. Conceptul este de fapt WebDAV (Distributed Authoring and Versioning), dar folosind un repository SVN in loc de un director normal.

Vom presupune ca folositi Apache si mod_dav_svn. Pentru a realiza configurarea SVN-ului ca webdisk, trebuie setate cateva lucruri in configuratia virtual-hostului de Apache care descrie SVN-ul. Este vorba despre autoversioning pentru SVN si utilizarea PathInfo pentru mod_mime.

Autoversioning este necesar pentru ca de fiecare data cand salvati ceva pe discul SVN, acea modificare va fi salvata in SVN cu numar de versiune. Configurarea mod_mime este necesara pentru ca, spre deosebire de clientii SVN, un client WebDAV (DeltaV) care va salva un fisier in repository, nu va seta mime info. Fara mime info, fisierele nu vor fi asociate cu nicio aplicatie intr-un director WebDAV. Iata si un exemplu de configurare, cu partile importante subliniate (aceasta parte este inclusa in virtual-host care defineste SVN in Apache).

<Location /repotest>
    DAV svn
    SVNAutoversioning on
    ModMimeUsePathInfo on

    SVNPath /var/local/svn/repos/test
    SVNIndexXSLT "/svnindex.xsl"
</Location>

Dupa ce ati configurat repository, restartati Apache si veti putea folosi discul WebDAV din SVN. Atentie insa la permisiunile de scriere. Cel mai probabil va trebui sa aveti definita o metoda de autentificare din Apache si un fisier de SVN access unde sa definiti ce useri au voi sa scrie pe disc.

Nota: O descriere detaliata in limba engleza o gasiti aici.