Acidul lactic este un produs secundar al fermentatiei bacteriene a zaharului. Acidul lactic este adesea vegan, dar acest lucru nu este intotdeauna, deoarece sursele sale includ produse lactate si carne. Acidul lactic apare in mod natural in unele alimente, dar producatorii il pot adauga la anumite alimente pentru a le prelungi durata de valabilitate.

Ce este acidul lactic?

Acidul lactic este o substanta naturala pe care bacteriile o produc in timpul fermentarii. Culturile Lactobacillus si Streptococcus produc acid lactic. Alimentele precum legumele murate, gemurile, produsele de patiserie si produsele lactate contin toate acid lactic. Cand producatorii adauga acid lactic in alimente, acesta actioneaza ca un regulator de pH si conservant.

Cand acidul lactic nu este vegan?

Acidul lactic care provine direct din produsele lactate fermentate sau din carne nu este vegan, dar persoanele care urmeaza o dieta pe baza de plante nu vor manca oricum aceste alimente. Cel mai adaugat acid lactic este un produs al zaharului de sfecla sau al fermentarii amidonului de porumb. Prin urmare, majoritatea produselor care contin acid lactic sunt vegane.

O persoana ar trebui sa fie constienta ca sursa anumitor tipuri de acid lactic adaugat poate proveni din subprodusele animalelor.  De exemplu, un anumit acid lactic poate proveni din bacterii care se hranesc cu lactoza – un zahar gasit in produsele lactate.

Cu toate acestea, odata ce acidul lactic este in forma sa finala si gata pentru a fi adaugat la alimente, structura sa chimica este identica indiferent de sursa originala de carbohidrati. Nu vor exista ramasite ale produsului animal in el.

Unii oameni ar putea dori in continuare sa evite acidul lactic care are origini non-vegane, chiar daca el insusi nu contine produse de origine animala. Administratia pentru Alimente si Medicamente aproba utilizarea acidului lactic in alimente, insa acestea nu obliga companiile sa enumere sursa acidului lactic.

Desi majoritatea producatorilor de alimente folosesc acid lactic din surse vegane, singurul mod in care o persoana poate sti sigur este sa contacteze direct compania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here