Extracția dentară, sau îndepărtarea unui dinte din arcada dentară, poate fi necesară în unele situații pentru a menține sănătatea orală generală.

Există mai multe cauze care pot duce la extracții dentare, iar în acest articol vom explora câteva dintre cele mai comune motive pentru care este necesară extracția unui dinte.

  1. Caria avansată: cariile netratate pot progresa și afecta structura internă a dintelui, inclusiv pulpa (țesutul nervos) și rădăcina.

În cazurile în care caria este atât de avansată încât nu mai există suficientă structură dentară să susțină o restaurare sau un tratament de canal, se poate lua decizia de a extrage dintele afectat. Extracția este necesară pentru a preveni durerea severă și complicațiile asociate cu infecțiile dentare.

  1. Afecțiuni parodontale severe: este o afecțiune care afectează țesuturile de susținere ale dinților, inclusiv gingiile și osul maxilarului.

În stadiile avansate ale bolii parodontale, osul de susținere al dinților poate fi grav afectat, ceea ce poate conduce la mobilitatea și pierderea acestora. În acest caz, extracția poate fi necesară pentru a menține integritatea celorlalți dinți și a preveni răspândirea infecției.

  1. Traume dentare: traumele dentare, cum ar fi lovituri puternice sau fracturi, pot duce la deteriorarea ireversibilă a dintelui.

În funcție de gravitatea traumei și de afecțiunea dintelui, medicul stomatolog de la TwinDent.ro poate decide că este necesară extracția dintelui afectat. În unele cazuri, extracția este considerată o măsură de urgență pentru a preveni durerea și complicațiile ulterioare.

  1. Dintele inclus: un dinte inclus este un dinte care nu iese în mod normal din gingie și rămâne blocat în os sau în alti dintii. Această situație poate apărea în special cu maselele de minte, dar și cu alte dinți permanenți.

Dintele inclus poate provoca durere, disconfort și poate afecta poziția celorlalți dinți. În astfel de cazuri, medicul stomatolog poate recomanda extracția dintelui inclus pentru a preveni complicațiile ulterioare.

  1. Malpoziția dentară: uneori, din cauza spațiului limitat în arcada dentară sau a aliniamentului incorect al dinților, anumite dinți pot fi malpoziționați sau pot provoca probleme de ocluzie.

În astfel de cazuri, extracția selectivă a unuia sau mai multor dinți poate fi necesară pentru a crea spațiu și a permite alinierea corectă a dinților prin intermediul tratamentului ortodontic.

Clinica dentara Twin Dent din Bucuresti se ocupa cu diferite tratamente stomatologice, ca de exemplu: implant dentar, urgente stomatologice, extractie masea de minte, etc.

Extractie masea de minte | TwinDent.ro

Extractie masea de minte

Concluzie

Extracția dentară este o intervenție necesară în anumite situații pentru menținerea sănătății generale a cavității orale. Cauzele care pot conduce la extracții dentare includ cariile avansate, afecțiunile parodontale severe, traumele dentare, dinții inclusi și malpoziția dentară.

Este important să se consulte medicul stomatolog de la Twin Dent pentru evaluarea și planificarea adecvată a extracțiilor dentare și pentru a discuta opțiunile de înlocuire a dinților lipsă pentru a menține funcționalitatea și aspectul estetic al zâmbetului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here