Halitoza sau respiratia urat mirositoare, cum mai este cunoscuta, este o problema cu care se pot confrunta toti oamenii, la un moment dat, deoarece aceasta poate avea atat cauze medicale, cat si cauze alimentare.

In cea de-a doua situatie, mirosul urat va disparea in scurt timp, mai ales daca se apeleaza la perierea dintilor. In schimb, cauzele medicale sunt mai dificil de diagnosticat si, implicit, de tratat.

O alta cauza a halitozei poate fi chiar si igiena orala precara, care permite acumularea de bacterii in gura. Pentru a identifica insa cauza reala este necesara o vizita la medicul dentist, care poate recomanda chiar tratamente stomatologice pentru eliminarea acestei probleme.

Care sunt cauzele halitozei?

Dupa cum este mentionat si anterior, exista numeroase cauze care pot duce la aparitia halitozei, de la anumite alimente, cum sunt ceapa si usturoiul, la dietele sarace in carbohidrati sau anumite medicamente.

De asemenea, pe langa igiena orala precara, fumatul, gura uscata, infectiile gingivale sau infectii ale sistemului ORL – nas, gat, gura – sunt alte posibile cauze care pot duce la aparitia halitozei.

Dentist din drumul Taberei | Tratamente stomatologice | PlazaDent.ro

tratamente stomatologice

Dintre afectiunile medicale care pot influenta sanatatea orala si mirosul acesteia trebuie mentionate urmatoarele: cancer, boli metabolice insuficienta hepatica sau reflux gastroesofagian.

Ce tratamente stomatologice pot trata halitoza?

De la imbunatatirea igienei orale la vizitarea periodica a medicului dentist din drumul Taberei, de la clinica Plaza Dent, toate au un efect pozitiv in tratarea respiratiei urat mirositoare.

In cadrul consultatiilor stomatologice, medicul dentist va verifica starea de sanatate a cavitatii orale si problemele cu care aceasta se confrunta, pentru a identifica posibilele cauze ale halitozei.

Adesea, acesta poate recomanda un periaj profesional si chiar un detartraj, deoarece tartrul si placa bacteriana acumulate pe dinti, la nivelul gingiei, pot favoriza aparitia mirosului neplacut al gurii.

Medicii de la PlazaDent.ro au la dispozitie cele mai moderne si performante dispozitive si aparatura medicala, care permit efectuarea detartrajului intr-un timp mai scurt si intr-un mod eficient, astfel incat pacientii sa se bucure de o dantura curata si o respiratie proaspata.

In concluzie, atunci cand se observa prezenta unei respiratii neplacuta, se recomanda un consult stomatologic pentru a se identifica cu exactitate cauza acesteia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here