Cele mai populare diete pentru bărbaţi

Apar tot mai multe diete care promit pierderea unui număr record de kilograme într-un timp cât mai scurt, aşa că oamenii trebuie să fie atenţi pe care dintre acestea le adoptă. Există câteva diete în trend, care stârnesc atenţia consumatorilor, în vreme ce altele merită să fie cu totul uitate.

În 2019, bărbaţii care vor să aibă un fizic sculptat ar trebui să îşi îndrepte atenţia spre una dintre variantele de mai jos:

  • Dieta ketogenică – Are un conţinut ridicat de grăsimi şi un conţinut scăzut de glucide, fiind astfel responsabilă pentru unele dintre cele mai impresionante pierderi în greutate. Cu toate acestea, este şi foarte greu de urmat. Principala premisă este că, prin reducerea considerabilă a aportului de carbohidraţi, corpul este forţat să ardă grăsimile pentru a obţine energie. Doar aproximativ 10% din caloriile zilnice vor proveni din carbohidraţi, în timp ce aproximativ 80% provin din grăsimi, precum avocado, nuci şi ulei. Evident că acest lucru înseamnă că pâinea nu este permisă, ovăzul şi fructele sunt, de asemenea, în afara limitelor. Dieta este atât de restrictivă încât, în general, mulţi dieteticieni sfătuiesc să se găsească ceva mai durabil pe termen lung.

  • Dieta paleo – Această dietă spune că eliminarea glutenului şi consumul multor legume poate reduce inflamaţia din corp, care are legătură directă cu boli precum cancerul, diabetul şi artrita. Se pare că anumite alimente procesate, cum ar fi sucurile şi carbohidraţii, influenţează creşterea inflamaţiei.

  • Whole30 – Dezvoltată ca o dietă de eliminare pentru a ajuta oamenii să-şi dea seama de felul în care alimentele îi afectează fizic şi psihic, principala premisă este să nu se consume altceva decât legume, fructe, nuci şi carne timp de 30 de zile. Este însă benefică această dietă pe termen lung? Există consecinţe severe asupra organismului de care oamenii ar trebui să ştie?

  • DASH – Această dietă a fost dezvoltată pentru a preveni şi pentru a scădea nivelurile ridicate ale tensiunii arteriale, de unde şi numele acesteia: Dietary Approach to Stop Hypertension (DASH). Dieta este sănătoasă pentru inimă şi poate ajuta la pierderea în greutate şi la reducerea bolilor de inimă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here