Cine nu viseaza sa traiasca intr-o casa inteligenta, economica si confortabila – in care totul sa devina mai usor? Transformarea locuintei intr-o casa inteligenta nu este dificila. Primul pas este alegerea echipamentelor potrivite, urmand ca apoi sa se instaleze senzorii dupa care se ghideaza si apoi se instaleaza pe tableta, telefon – aplicatiile care permit controlul echipamentelor in functie de ce le transmit senzorii.

Casa moderna: confort si economisire de energie

Tendinta actuala in alegerea echipamentelor pentru o casa moderna se refera insa si la economisirea de energie pentru a reduce factura lunara. Energie regenerabila, colectoare fotovoltaice sau termice, gaze, energie electrica, energie solara, agent frigorific – producatorii de echipamente economice vin cu idei care merg chiar la cuplarea sau hibridizarea energiilor traditionale pentru a limita consumul de energie, pentru a asigura sanatatea atat a utilizatorilor cat si a mediului.

O casa moderna si inteligenta, cu automatizare

O casa programabila care executa comenzile este posibila datorita automatizarii la domiciliu. Aceasta tehnica ofera posibilitatea automatizarii si controlul locuintei de la distanta. Datorita acesteia se pot executa diverse programe si sarcini: automatizarea echipamentelor electrice precum iluminat, muzica, electrocasnice, controlul riscurilor prin alarme in caz de acces neidentificat sau incendiu, monitorizare consum de energie pentru iluminat sau temperatura etc.

Cateva exemple de echipamente de automatizare la domiciliu, care vor usura viata utilizatorilor sunt: priza cu telecomanda sau multi-priza pentru a porni si opri toate dispozitivele simultan, lumina automata prevazuta cu senzor de miscare, robinet automat pentru a economisi apa, deschiderea obloanelor si usa de la distanta prin computer sau smartphone.

Principalele echipamente

O casa moderna bine echipata contribuie la confortul si siguranta proprietarilor de locuinte. In afara de echipamentele de baza, cum ar fi corpurile de iluminat, aparatele de uz casnic esentiale (cuptor, aspirator), in casa moderna asa-numitul echipament suplimentar de confort este disponibil pentru decorare, bricolaj, gradinarit, mobilier de design.

Nu este necesara golirea cardului pentru echipamente moderne, exista pe piata variante atat pentru bugetele mari, cat si pentru cele mici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here