Abcesul dentar este una dintre cele mai intalnite urgente stomatologice in sector 6, la Plaza Dent, cu care pacientii se prezinta la medicii stomatologi. Abcesul dentar este periculos pentru ca reprezinta o acumulare de puroi in interiorul dintilor si gintiilor, cauzat de infectii bacteriene acumulate in pulpa sau in tesutul moale al dintelui.

Atentie! Aceasta afectiune nu poate fi tratata dupa recomandarile prietenilor, din experientele altor pacienti sau prin simplul periaj dentar ori cu antibiotice administrate fara reteta!

Simptomele abcesului dentar

Abcesul dentar are semne si simptome clare de manifestare, ce includ dureri la masticatie, chiar si la atingerea obrazului sau buzei, inflamatia zonei, precum si sensibilitatea dentara maxima la alimentele dulci, calde si reci.

In plus, cei afectati au febra, o stare generala alterata si se confrunta cu dificultati chiar la deschiderea gurii. Principalul simptom care ii trimite pe pacienti chiar si fara programare, la clinica PlazaDent.ro este durerea. Aceasta poate avea caracter pulsatil si se poate dovedi a fi extrem de intensa, cu debut brusc si crestere rapida in intensitate, extinzandu-se la ureche, gat si maxilar.

Optiuni de tratament pentru abcesul dentar

Orice pacient care prezinta simptome ce pot indica un abces dentar ar trebui sa consulte un medic stomatolog de urgenta, diagnosticul fiind usor de pus prin examen fizic. Tratamentul va fi acordat in regim de urgenta. Principalele optiuni de tratament pentru abcesul dentar includ:

Clinica dentara din Bucuresti | Urgente stomatologice in sector 6 | PlazaDent.ro

clinica dentara din Bucuresti

  • incizia sau taiera abcesului pentru ca secretiile purulente cu bacterii sa curga;
  • tratarea canalelor radiculare;
  • indepartarea chirurgicala a tesutului bolnav in cazul abcesului periapical si al infectiei recurente;
  • tratamentul pe baza de antibiotice.

In cazul in care nu se intervine de urgenta, apar complicatii daca abcesul este lasat netratat, complicatii ce includ aparitia chisturilor dentare, a trombozei de sinus cavernos, precum si infectarea oaselor de catre bacteriile din abces si dezvoltarea sinuzitei maxilare care este una din cele mai grave si mai dureroase afectiuni. Abcesul dentar se trateaza in mod corespunzator la Plaza Dent, clinica dentara din Bucuresti, care ofera si servicii la urgenta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here