Android 11: versiunea beta va fi disponibila incepand cu luna iunie

Versiunea beta a noii actualizari Android va fi lansata online datorita pandemiei cauzata de prezenta coronavirusului. Google tocmai a anuntat ca va organiza un eveniment online luna viitoare pentru a dezvalui versiunea beta a Android 11. Prezentarea va avea loc pe 3 iunie, la ora 17:00, cu participarea vicepresedintelui Android Engineering, Dave Burke si al directorului Managementului produselor, Stephanie Cuthbertson. Aceasta va fi urmata de o sesiune live de intrebari si raspunsuri, dar si de discutii tehnice pentru dezvoltatori.

Ce modificari aduce versiunea Android 11?

Odata cu aparitia 5G, Google se pregateste pentru mari schimbari, desigur facute in principal de dezvoltatorii de aplicatii. Prin urmare, Android 11 incorporeaza noi API-uri (interfete de programare), una dintre noile caracteristici va permite utilizatorilor sa acorde aplicatiilor o singura permisiune pentru a accesa datele despre locatie, microfon si camera. In acest fel, dezvoltatorii vor primi date doar in timp ce aplicatia este activa. Dupa aceea, va trebui sa solicite din nou permisiunea.

Android 11 va aborda, de asemenea, apelurile automate nedorite binecunoscutele robocalls, facand mai usoara activitatea aplicatiilor de depistare a apelurilor. Ca intotdeauna, principala provocare Google ramane fragmentarea Android si dificultatea de a obtine cele mai recente actualizari adoptate de cel mai mare numar de utilizatori.

La ultimul sondaj oficial din mai 2019, Android 9 a fost instalat doar pe 10,4% din telefoanele compatibile, iar cele trei versiuni anterioare au reprezentat 64,4% din baza instalata a Android. In ceea ce priveste Apple, 77% dintre iPhone-uri se afla pe cea mai recenta versiune a sistemului sau de operare, iOS 13.

Utilizatorii vor putea gasi in panoul de notificari scurtaturi spre conversatiile actuale, precum si un sistem de mesagerie ca disponibil pe Facebook Messenger. In cele din urma, copierea / inserarea in aceasta zona de notificare va permite inserarea imaginilor care ar fi fost copiate in prealabil.

De asemenea, Google si-a modificat politica de confidentialitate pentru aplicatiile disponibile pe Google Play Store, astfel incat acestea sa solicite geolocalizarea numai atunci cand este cu adevarat nevoie. Aplicatiile care necesita acces la microfon sau camera vor trebui sa solicite permisiunea suplimentara daca vor sa faca acest lucru in fundal!

cesafaci.ro

https://cesafaci.ro

Articole pe aceeași temă

 • Diverse
 • April 1, 2024
 • 3 minutes Read
Cum petrecem timpul cu patrupedul

Petrecerea timpului de calitate cu prietenul nostru patruped nu numai că întărește legătura dintre noi și animalul de companie, dar contribuie și la menținerea sănătății fizice și mentale a acestuia.…

Citește

 • Diverse
 • March 22, 2024
 • 3 minutes Read
Prima baita a lui bebe

Prima baie a bebelușului este un moment emoționant și o piatră de hotar în viața proaspătă a părinților. Deși poate părea intimidantă la început, pregătirea adecvată și informarea pot transforma…

Citește

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Te-ar mai putea interesa

De ce apelăm la un dealer auto? Avantajele colaborării cu profesioniștii

 • April 3, 2024
De ce apelăm la un dealer auto? Avantajele colaborării cu profesioniștii

Cum petrecem timpul cu patrupedul

 • April 1, 2024

Titluri de carti pe care le gasim intr-un anticariat online

 • March 28, 2024
Titluri de carti pe care le gasim intr-un anticariat online

Prima baita a lui bebe

 • March 22, 2024
Prima baita a lui bebe

Cum obții tortul visurilor tale printr-o comandă online?

 • March 11, 2024
Cum obții tortul visurilor tale printr-o comandă online?

De ce refuza cainii mancarea

 • February 29, 2024
De ce refuza cainii mancarea