Animalele de companie joaca un rol important in viata multora. Probabil, fiecare copil a visat sa aiba un animal de companie pentru el insusi. Adesea, adultii refuza o astfel de cerere copiilor, motivand-o prin faptul ca este necesar sa aiba grija de animal, sa ii dedice timp liber – acesta trebuie hranit, distrat si uneori tratat.

La urma urmei, un animal de companie este o mare responsabilitate. Dar psihologii spun ca in copilarie, gratie animalelor, copiii pot fi invatati sa isi asume responsabilitatea pentru cineva, sa iubeasca, sa aiba grija, sa empatizeze si sa impartaseasca bucuria.

  • Iar cel mai mare beneficiu al animalelor de companie este imbunatatirea vietii stapanilor.
  • Toate animalele de companie reduc stresul proprietarilor si ajuta la evitarea acestuia.
  • De exemplu, canarii si papagalii sunt minunati – reusesc sa-si inveseleasca stapanii.

Ce se poate spune despre prietenii patrupezi, pisici si caini – exista o comunicare constanta – asadar, nu este timp pentru ganduri triste.

Dar se dovedeste ca chiar si privirea pestilor de acvariu poate imbunatati somnul, evita si reduce stresul. Ingrijirea regulata a acestor animalute contribuie la intarirea sistemului imunitar si la scaderea tensiunii arteriale.

Se stie ca pisicile pot ameliora durerea (in special reumatism si migrene) si pot reduce inflamatia. Animalele de companie moi si pufoase pot ajuta la ameliorarea insomniei si la reducerea aparitiei bolilor neurologice.

Fapt interesant: proprietarii de rozatoare mici, soareci, hamsteri si iepuri reusesc sa scape de durerile articulare. Si mersul constant alaturi de animalele de companie mai mari intaresc muschii si articulatiile.

Prin urmare, nu este niciodata prea tarziu pentru adoptarea unui animal de companie alaturi de care stapanii pot trai si invata toate bucuriile comunicarii cu el.

Toate animalele de companie au un efect pozitiv asupra oamenilor – imbunatatesc starea de spirit, reduc stresul, reduc durerea etc. Dragostea oferita de animalele de companie ii invata pe oameni sa iubeasca si sa respecte, sa se imprieteneasca si sa empatizeze. Si toate acestea sunt utile la orice varsta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here