Exista mai multe tipuri de radiatoare otel sau aluminiu din care persoanele interesate vor alege produsele care se potrivesc cel mai bine spatiului in care vor fi montate. Specialistii de la eCalorifere.ro explica cele mai importante detalii la care ar trebui sa fie atenti cumparatorii atunci cand achizitioneaza calorifere.

Radiatoare otel in functie de BTU si marimea camerei

BTU este unitatea de masura care spune cata caldura emana un calorifer in functie de dimensiunile camerei. Exista calculatoare speciale care indica puterea unui calorifer pentru o anumita camera.

Ce material se potriveste cel mai bine cu incaperea in care va fi pus caloriferul?

Unele dintre cele mai populare sunt produsele din categoria radiatoare de aluminiu, insa exista si alte materiale ce pot fi luate in calcul. Radiatoarele sunt fabricate din 4 materiale diferite – fonta, otel usor, otel inoxidabil si aluminiu. Exista o multime de imxuri intre ele in ceea ce priveste designul si functia, dar fiecare material are propriile avantaje.

Fonta

Adesea gasite in stiluri mai traditionale, caloriferele din fonta sunt piese superbe care inmagazineaza foarte bine caldura si o transmit la fel de bine.

Otel moale

Alegerea perfecta pentru bugetul alocat in mod constient. Otelul moale sau slab este un material ieftin si poate fi modelat in tot felul de modele. Nu exceleaza in nicio zona anume, dar face tot ce ar trebui sa faca un calorifer la un pret uimitor.

Radiatoare de aluminiu | Radiatoare otel | eCalorifere.ro

radiatoare otel

Otel inoxidabil

Otelul inoxidabil nu are nevoie de nicio introducere. Este durabil, rezistent si arata minunat. Radiatoarele din otel inoxidabil sunt alegerea usoara pentru orice casa, deoarece se incalzesc relativ repede, isi mentin caldura un timp si nu necesita prea multa intretinere.

Aluminiu

Caloriferele de aluminiu sunt mai scumpe insa merita cu siguranta investitia. Ca super-conductor, aluminiul se incalzeste extrem de rapid si se raceste la fel de repede (ceea ce inseamna ca si caldura se raspandeste mai repede prin casa). Marele beneficiu, pe langa calitatea lor imediat vizibila, este faptul ca au o conductivitate buna, care permite reglarea eficienta a centralei.

Daca bugetul poate acoperi investitia initiala, aceasta va fi recuperata rapid datorita faptului ca aceste calorifere asigura economii pe termen lung, mediu si scurt.

Tinand cont de aceste caracteristici fiecare persoana va putea sa isi gaseasca mai usor caloriferul perfect pentru incaperea in care urmeaza sa il instaleze. In plus, va reusi sa economiseasca inteligent banii alegand calorifere care sa ofere beneficii pe termen lung.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here