Cunoscut pentru faimosul Oktoberfest, dar si pentru istoria celui de-al doilea razboi mondial, Germania gazduiește, de asemenea, unele dintre cele mai frumoase peisaje din Europa, castele de basm, importante situri istorice si scene pline de petrecere. Situat in inima Europei, Germania mentine cea mai puternica economie a continentului. O prezentare generala a celor mai bune locuri de vizitat in Germania:

  • Cel mai mare oras din statul federal german Saxonia, Leipzig este cunoscut pentru scena sa de arta si cultura vibranta, formata de compozitori de muzica celebri precum Bach, Richard Wagner si Felix Mendelssohn. Turistii de astazi se pot bucura de spectacole ale muzicii lui Bach la Biserica Sf. Toma, unde a fost Bach conducator al corului si acum este ingropat. În plus orasul se mandreste cu mai multe structuri impresionante, cum ar fi Monumentul Napoleonic al Bataliei Natiunilor si Reichsgericht, fosta curte a Reich-ului.

  • Situat in Marea Baltica, insula Rugen este cea mai mare insula din Germania, legata de continent de Podul Rugen si Rugen Causeway. Vilele fermecatoare, statiunile romantice de pe litoral si plajele frumoase atrag turisti spre insula Rugen, dar atractia de prima clasa este Parcul National Jasmund, renumit pentru colinele sale unice de creta care se ridica la 161 metri peste mare. O alta caracteristica notabila a insulei Rugen este Capul Arkona, cel mai nordic varf al Germaniei de Est, unde turistii pot vizita un vechi far, ramasitele unui castel slav si un sat pescaresc pitoresc.

  • Intinzandu-se intre orasele Bingen si Bonn, Rinul trece printr-o formatiune geologica dramatica numita Cheile Rinului. Aceasta regiune dispune de un peisaj spectaculos dotat cu aproximativ 40 de castele medievale, sate pitoresti si podgorii. Cea mai faimoasa atractie naturala din regiune este Lorelei, cea mai adanca si mai ingusta parte a Defileului Rinului, care prezinta o piatra mare, pervertita, care a cauzat mai multe accidente de navigatie inainte de secolul al XIX-lea. Cea mai buna modalitate de a experimenta Rinul Romantic este printr-o croaziera cu vaporul.

  • Munchen gazduieste cateva case sofisticate de opera si teatre precum Teatrul National. Centrul orasului este un amestec atractiv de arhitectura clasica si moderna, plin de biserici istorice, ziduri medievale si palate regale, precum si centre comerciale pline de viata si locuri de divertisment. Oktoberfestul din München a inceput in 1810 cu o sarbatoare de nunta regala. Astazi, acest faimos festival de bere atrage milioane de vizitatori in fiecare an pentru a lua parte la distractia care implica cateva corturi de bere uriase, mancaruri bavareze delicioase si milioane de litri de bere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here