Aparatul de facut inghetata – un dispozitiv necesar pe perioada verii

Vara, toata lumea, cu mic cu mare, consuma inghetata. Inghetata este un dulce racoritor, insa nu se stie si cat de sanatos, fiind plin de aditivi si de coloranti. Inghetata cumparata din comert, cu un termen de valabilitate de cativa ani, cu siguranta nu este cea mai fericita alegere pentru cei mici. Chiar daca este delicioasa, poate afecta sanatatea consumatorilor. Cea mai buna inghetata ramane cea facuta in casa.

Inghetata este un desert cu o istorie foarte lunga, primele mentiuni fiind facute in urma cu peste 2000 de ani. Aparatele de facut inghetata au fost inventate in anul 1840, acestea devenind utile in orice locuinta, nu numai la curtile imparatilor.

Inghetata de casa este mult mai sanatoasa si mai gustoasa decat cea din comert, iar aparatele de facut inghetata merita toti banii! Aceste aparate pot avea sistem de racire pasiva sau activa. Cele cu racire pasiva au un bol care se raceste in congelator, de unde urmeaza sa fie scos dupa 8 pana la 24 de ore de la introducere. Practic, amestecul de inghetata se toarna in bol si se mixeaza. Totul este gata in maximum 1 ora.

Unele aparate de facut inghetata cu sistem de racire pasiva pot prepara si sarlota, pot avea dozator pentru inghetata la cornet si se dovedesc excelente pentru membrii familiei, dar si pentru invitati. Aparatele de facut inghetata cu racire pasiva sunt mici, ieftine, insa prepararea inghetatei nu are loc pe moment, ci necesita planificare. Inghetata obtinuta trebuie racita la congelator timp de inca 1 ora de la preparare.

Aparatele de facut inghetata cu racire activa, pe de alta parte, sunt mult mai eficiente, nu doar mixeaza ingredientele, ci le si racesc, sunt oricand gata pentru utilizare, pot prepara mai multe sarje de inghetata una dupa alta, fara pauza. De asemenea, aparatele de preparat inghetata cu racire activa produc de fiecare data inghetata de consistenta dorita, insa sunt mult mai voluminoase si mai scumpe si au un nivel de zgomot echivalent cu cel al unui frigider foarte zgomotos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here