Dietele vegane au devenit foarte populare printre oamenii care doresc sa piarda in greutate. Desi au fost criticate pentru ca sunt dezechilibrate si extreme din cauza lipsei din alimentatie a unor produse de origine animala, au fost, in acelasi timp, si intens laudate pentru faptul ca promoveaza un mod sanatos de a manca.

Este important de mentionat faptul ca dietele vegane pot fi sanatoase sau nesanatoase, in functie de tipurile de alimente care ajung sa fie consumate la fiecare masa.

Este putin probabil ca oamenii sa pierda in greutate in timp ce consuma cantitati mari de alimente si bauturi procesate. Cu toate acestea, studiile au aratat ca dietele vegane bazate pe alimente integrale pot duce la o scadere in greutate si pot reduce o mare parte din factori de risc care duc la aparitia bolilor de inima.

Un studiu controlat realizat pe o perioada de sase luni pe un numar de 63 de adulti supraponderali a comparat rezultatele obtinute de cinci diete diferite. Cei din grupul vegan au pierdut de doua ori mai multe kilograme decat cei din celelalte grupuri. Mai mult decat atat, si studiile mai lungi au aratat ca dietele vegane pot produce rezultate impresionante.

Intr-un alt studiu, realizat pe o perioada de doi ani, care a cuprins un numar de 64 de femei in varsta supraponderale, cele care au consumat o dieta vegana au pierdut aproape de patru ori mai mult in greutate, comparativ cu grupul care a urmat niste diete cu continut scazut de grasimi.

O dieta vegana poate ajuta la pastrarea glicemiei sub control si a diabetului de tip 2 la limita. Mai multe studii arata ca veganii beneficiaza de niveluri scazute de zahar in sange, sensibilitate crescuta la insulina si un risc de pana la 78% mai mic in a dezvolta diabet zaharat de tip 2 decat non-veganii.

In plus, dietele vegane au raportat scaderea nivelului zaharului din sange la diabetici, de pana la 2,4 ori mai mult decat dietele recomandate de diversi nutritionisti. O parte a avantajului ar putea fi explicata prin aportul mai mare de fibre, care poate reprezenta raspunsul nevoii de zahar a organismului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here