Canal lacrimal blocat la bebelusi

Canalul lacrimal blocat la bebelusi este o particularitate nu foarte grava, dar care necesita curatare regulata pentru a evita orice infectie. De cele mai multe ori, acest flux inceteaza spontan inainte de prima lor aniversare.

Simptomele unui canal lacrimal blocat

Un bebelus cu un canal lacrimal blocat are ochiul rosu constant si gene mereu umede. Cand se trezeste, are deseori secretii albe si lipicioase acumulate pe pleoape. Uneori fenomenul afecteaza ambii ochi. Fenomenul poate aparea de la nastere sau poate aparea dupa cateva saptamani.

Lacrimile, incolore, curg din coltul interior al ochiului, langa nas. Chiar daca este complet benign si nedureros, este totusi mai bine ca parintii sa aiba o intalnire cu medicul pentru a confirma diagnosticul.

Ulterior, daca copilul se trezeste cu ochiul umflat, rosu, cu pleoapele lipite de secretii galbui, va fi necesar sa fie examinat din nou. Probabil este conjunctivita purulenta. Este o complicatie destul de frecventa a unui canal lacrimal blocat si necesita un tratament adecvat.

Cauza

In mod normal, excesul de lichid lacrimal, produs de ochi este drenat in cavitatea nazala prin conductele lacrimale. Dar, uneori, aceste tuburi mici sunt blocate de la nastere sau se blocheaza in timp. Mica malformatie a conductelor lacrimale care cauzeaza aceasta obstructie nu este deloc grava si lucrurile se ordoneaza de obicei pe masura ce copilul creste.

 • Prioritatea: curatarea regulata

In timp ce se asteapta deblocarea spontana a canalului, este esential sa se curete ochiul copilului de mai multe ori pe zi pentru a limita riscul de infectie si, prin urmare, de conjunctivita.

Dupa spalarea mainilor, se trece usor o compresa sterila imbibata in ser fiziologic, mergand din interior in exteriorul ochiului.

 • Masajele pot ajuta

Unii medici recomanda masarea usoara a coltului interior al ochiului unui copil pentru a accelera desfundarea canalului. Sedintele de osteopatie pot ajuta, de asemenea.

 • Ce se intampla daca problema persista?

De cele mai multe ori, canalul lacrimal se deblocheaza spontan in primele cateva luni, iar simptomele se opresc imediat. In caz contrar, poate fi necesar sa se intervina dupa prima zi de nastere a copilului. Chiar mai devreme daca apare conjunctivita. Tehnica aleasa (sondare sub anestezie locala la oftalmolog, interventie chirurgicala sub anestezie generala) depinde de amploarea obstructiei si de varsta copilului.

cesafaci.ro

https://cesafaci.ro

Articole pe aceeași temă

 • Diverse
 • April 1, 2024
 • 3 minutes Read
Cum petrecem timpul cu patrupedul

Petrecerea timpului de calitate cu prietenul nostru patruped nu numai că întărește legătura dintre noi și animalul de companie, dar contribuie și la menținerea sănătății fizice și mentale a acestuia.…

Citește

 • Diverse
 • March 22, 2024
 • 3 minutes Read
Prima baita a lui bebe

Prima baie a bebelușului este un moment emoționant și o piatră de hotar în viața proaspătă a părinților. Deși poate părea intimidantă la început, pregătirea adecvată și informarea pot transforma…

Citește

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Te-ar mai putea interesa

De ce apelăm la un dealer auto? Avantajele colaborării cu profesioniștii

 • April 3, 2024
De ce apelăm la un dealer auto? Avantajele colaborării cu profesioniștii

Cum petrecem timpul cu patrupedul

 • April 1, 2024

Titluri de carti pe care le gasim intr-un anticariat online

 • March 28, 2024
Titluri de carti pe care le gasim intr-un anticariat online

Prima baita a lui bebe

 • March 22, 2024
Prima baita a lui bebe

Cum obții tortul visurilor tale printr-o comandă online?

 • March 11, 2024
Cum obții tortul visurilor tale printr-o comandă online?

De ce refuza cainii mancarea

 • February 29, 2024
De ce refuza cainii mancarea