Cererea pentru aspiratoarele robot a determinat companiile sa lanseze diferite modele cu caracteristici unice.  Acest lucru ii determina pe cumparatori sa ezite atunci cand vine vorba de cumpararea celui mai bun aspirator robot pentru casa lor si sa piarda ore din timp incercand sa gaseasca ajutor pe internet care sa le usureze decizia.

Cum se alege cel mai bun aspirator robot?

Fiecare familie are nevoi diferite atunci cand vine vorba de alegerea unui aspirator robot. In prezent exista la dispozitie o mare varietate de roboti conceputi pentru a facilita curatarea si ingrijirea casei. Din acest motiv, specialistii ofera o analiza a elementelor care ar trebui evaluate la achizitionarea unuia dintre aceste aparate.

Caracteristici de luat in considerare pentru un aspirator robot
  • Rezervor si capacitate de aspiratie

Acest factor trebuie luat in considerare mai ales daca mai multe persoane locuiesc in aceeasi casa sau daca exista animale de companie.

Specialistii recomanda ca rezervorul sa aiba o capacitate minima de 0,3 litri daca utilizatorii locuiesc intr-un apartament mic si cel mai bine ar fi sa aiba un rezervor egal sau mai mare de 0,5 litri daca exista animale sau daca este o casa mare.

  • Control de pe telefon, telecomanda si programare automata

Un aspirator robot avansat va avea o aplicatie, astfel incat sa poata fi controlat de pe smartphone sau o telecomanda. Aceste optiuni se recomanda in special persoanelor care doresc sa programeze din afara casei, care au probleme sa se aplece sau doresc sa lase robotul programat in case in care locuiesc persoanele in varsta care nu inteleg utilizarea acestor dispozitive.

  • Durata de viata si puterea bateriei

Trebuie pretuit atat timpul de incarcare a bateriei, cat si timpul in care este capabil sa functioneze autonom. De asemenea, trebuie luat in considerare faptul ca cu cat este mai mare puterea, cu atat este mai mare eficienta curatarii – exista insa si alti factori care influenteaza acest lucru.

  • Filtre

Prezenta unui filtru HEPA in robotul de aspirare asigura retinerea optima a prafului. Alte filtre recomandate sunt cele antialergice care vor permite purificarea aerului. Ideale pentru persoanele care au probleme respiratorii.

  • Curatarea cu apa

Un cumparator trebuie sa decida daca doreste ca robotul sau sa faca doar curatarea podelei sau daca doreste ca acesta sa spele si intregul etaj. Desi au un pret mai mare, utilitatea lor este mai mult decat dovedita acestea economisand timp pretios in cadrul treburilor casnice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here