Uneori, oamenii nu realizeaza cat de mult rau si fac ei insisi si cat de aproape pot fi de necesitatea inserarii unor implanturi dentare. Una din principalele si cele mai importante cauze ale inserarii unui implant este pierderea dintilor. Pierderea dintilor reprezinta cauza unei complexitati, a unei atitudini negative si acest lucru poate duce la stres, disconfort, retinere in comunicare. Oamenii pot preveni pierderea dintilor printr-o igiena dentara adecvata si prin alimentatie, prin eliminarea unor vicii si prin servicii de mentinere ce pot fi realizate in cadrul cabinetului stomatologic ImplantologieSector4.ro.

Singura si cea mai eficienta solutie pentru inlocurea dintilor lipsa: implanturi dentare

Specialistii care reprezinta o importanta clinica stomatologica in sector 4 sustin ca principalele cauze ale pierderii dintilor sunt: cariile netratate, igiena orala precara, lipsa controalelor regulate la medicul dentist, parodontoza si bruxismul. Toti acesti factori sunt foarte importanti pentru a preveni pierderea dintilor naturali, atat de importanti din punct de vedere estetic si functional.

Igiena orala precara este foarte importanta. Un periaj corect realizat de 2 ori pe zi, folosirea atei dentare si a apei de gura stau la baza sanatatii dintilor naturali. Fara o igiena orala adecvata, dintii vor fi predispusi depunerilor de tartru, aparitiei cariilor si a parodontozei. In cazul in care afectiunile nu sunt tratate la timp, se pot agrava si pot duce la mobilitatea si la pierdera dintilor.

In plus, este nevoie si de controale regulate la medicul stomatolog, din 6 in 6 luni pentru a observa problemele orale, micile carii sau depuneri de tartru si rezolvarea lor cu eforturi si costuri mult mai mici decat in cazul in care ar fi avansate.

Clinica stomatologica in sector 4 | Implanturi dentare | ImplantologieSector4.ro

implanturi dentare

Cariile netratate au efecte negative asupra nervului dintelui iar, daca ajung sa evolueze in timp, durerile vor fi foarte mari si pacientii vor risca ca dintele sa nu mai poata fi salvat si sa trebuiasca sa fie extras. Boala parodontala este principala cauza a pierderii dintilor si maselelor si principalii factori declansatori sunt placa bacteriana si tartrul. Un detartraj efectuat din 6 in 6 luni reprezinta cea mai buna solutie pentru a preveni aparitia parodontozei.

Exista si alte probleme ce duc la pierderea dintilor, precum extractiile foarte complicate care duc la afectarea dintilor vecini si la pierderea lor, traumatismele, accidentele si unele medicamente, dar si stresul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here