Febra in timpul sarcinii trebuie tratata cu foarte mare atentie pentru ca anunta prezenta unei infectii in organism. Viitoarele mamici trebuie sa stie ca o febra moderata care insa dureaza mai mult de 24 de ore sau o febra de peste 38,5 ° C poate fi daunatoare pentru sarcina, recomandarea fiind de a se lua imediat legatura cu medicul curant.

Ce indica febra in timpul sarcinii?

Temperatura ridicata poate fi un simptom al unei infectii care trebuie tratata (de exemplu, infectia tractului urinar, listerioza, a 5-a boala, rujeola). Infectiile sunt o cauza importanta a nasterii premature asa ca nu trebuie tratate in mod neglijent.

Din acest motiv, ar trebui consultat un medic daca gravida are

  • febra, chiar usoara si nu are simptome care sa sugereze ca este vorba despre o raceala;

  • febra care este legata de o raceala si dureaza mai mult de 24 de ore;

  • temperatura peste 38,5 ° C;

  • frisoane

  • o stare generala de discomfort

Pentru a scadea febra, se pot lua medicamente pe baza de acetaminophen, insa ar trebui evitate cele care contin ibuprofen fara a se discuta in prealabil cu medicul ginecolog care urmareste sarcina, deoarece utilizarea acestuia nu este sigura pe intreaga durata a sarcinii. Administrarea de ibuprofen în primele saptamani poate fi asociata cu un risc crescut de avort. In plus, administrarea de ibuprofen in timpul celui de-al treilea trimestru poate provoca leziuni la rinichii si inima copilului.

De la cistita la pielonefrita, infectiile tractului urinar pot fi, de asemenea, una dintre cauzele aparitiei febrei la gravide. Se recomanda un tratament prompt imediat ce exista o astfel de suspiciune, iar diagnosticul si eficacitatea tratamentului vor fi întotdeauna confirmate printr-un examen citobacteriologic timpuriu.

In plus fata de tratamentele specifice fiecarei patologii, este necesar sa se efectueze un tratament al febrei in sine, pentru a se evita contractiile uterine pe care le poate provoca. Spre exemplu, hidratarea adecvata ramane primul tratament. Se poate administra inclusiv paracetamolul care desi traverseaza bariera placentara, nu exista studii care sa descrie efecte secundare la dozele obisnuite (50 mg / 24 ore în 4 doze) in timpul sarcinii.

La polul opus se afla aspirina care poate afecta rinichii si circulatia sangelui catre fat. Mai mult decat atat, prin actiunea sa anti-agregare, reprezinta un risc crescut de sangerare atat la mama, cat si la nou-nascut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here