Cititul inainte de culcare, pentru un somn bun. Ce carti poti alege?

Calitatea somnului este foarte importanta pentru oameni si productivitatea acestora, dar somnul este influentat de numerosi factori, interni si externi, printre acestia fiind stresul, utilizarea telefonului mobil sau televizorul inainte de culcare.

Totusi, cititul poate avea efecte pozitive puternice asupra psihicului si somnului, mai ales daca acesta este practicat inainte de culcare, deoarece stimuleaza creierul si reduce anxietatea, oricare ar fi, de fapt, subiectul abordat.

Ce efecte are cititul inainte de somn?

In primul rand, cititul reduce stresul. Deschiderea paginilor unui thriller sau unei povesti romantice muta mintea intr-o lume fictiva, permitandu-i sa se relaxeze si sa uite de tensiunile zilei. Astfel, starea de stres poare fi redusa cu 68%.

De asemenea, lectura imbunatateste creativitatea si concentrarea. Citirea inainte de culcare permite creierului sa asimileze mai bine anumite informatii, tocmai de aceea unii oameni aleg sa recapituleze pentru un examen fix cu o seara inainte. In plus, unele cercetari arata o revigorare a creativitatii si o concentrare mai buna asupra proiectelor personale.

Un alt efect benefic al cititului este ca induce o stare de odihna. Departe de studii si teste stiintifice, cititul pentru a dormi permite mai ales pregatirea corpului pentru somn, insa numai cu conditia sa fie o carte in format fizic.

Ce carti pot fi citite inainte de somn?

 • Magia somnului: Traieste si in sfarsit dormi!”, de Isalou Regen

Aceasta carte ofera sfaturi practice si ritualuri energetice utile de dimineata pana seara, pentru ca noptile sa fie mai linistite si a imbunatati calitatea somnului. Ca o reprogramare, aceasta carte plina de valuri pozitive contine marturii si interviuri exclusive cu experti in somn care ajuta la o intelegere mai buna despre cum functioneaza somnul si ce masuri concrete pot fi luate pentru elimina problemele de somn.

 • Minunea”, de R.J. Palacio

Cartea spune povestea unui baiat care s-a nascut cu o diformitate faciala, motiv pentru care parintii au decis sa il educe acasa, pentru a-l scuti de rautatea oamenilor. Cu toate acestea, la un moment dat personajul principal trebuie sa mearga la scoala, unde are parte de mai multe intamplari, placute si neplacute deopotriva.

 • Orlando”, de Virginia Woolf

Volumul Virginiei Wolf este un roman controversat, care dezbate subiecte legate de identitatea sexuala inca tabu in epoca respectiva. Orlando este, de fapt, un spirit care calatoreste timp de secole, fiind de fata in momente chiei ale istoriei, ceea ce il face pe cititor sa mediteze atat asupra timpului, cat si asupra individualitatii. Este un roman poetic, potrivit pentru a fi citit inainte de culcare.

cesafaci.ro

https://cesafaci.ro

Articole pe aceeași temă

 • Diverse
 • April 1, 2024
 • 3 minutes Read
Cum petrecem timpul cu patrupedul

Petrecerea timpului de calitate cu prietenul nostru patruped nu numai că întărește legătura dintre noi și animalul de companie, dar contribuie și la menținerea sănătății fizice și mentale a acestuia.…

Citește

 • Diverse
 • March 22, 2024
 • 3 minutes Read
Prima baita a lui bebe

Prima baie a bebelușului este un moment emoționant și o piatră de hotar în viața proaspătă a părinților. Deși poate părea intimidantă la început, pregătirea adecvată și informarea pot transforma…

Citește

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Te-ar mai putea interesa

De ce apelăm la un dealer auto? Avantajele colaborării cu profesioniștii

 • April 3, 2024
De ce apelăm la un dealer auto? Avantajele colaborării cu profesioniștii

Cum petrecem timpul cu patrupedul

 • April 1, 2024

Titluri de carti pe care le gasim intr-un anticariat online

 • March 28, 2024
Titluri de carti pe care le gasim intr-un anticariat online

Prima baita a lui bebe

 • March 22, 2024
Prima baita a lui bebe

Cum obții tortul visurilor tale printr-o comandă online?

 • March 11, 2024
Cum obții tortul visurilor tale printr-o comandă online?

De ce refuza cainii mancarea

 • February 29, 2024
De ce refuza cainii mancarea