Masinile de astazi sunt mai controlate electronic ca oricand. Calculatorul si sistemul electric al vehiculului afecteaza aproape toate sistemele importante. Defectarea sistemului electric poate fi cauza pentru numeroase probleme electrice, cum ar fi cele ale sistemului de franare sau ale transmisiei. In mod similar, sistemul de aer conditionat implica multe componente electronice, care daca se defecteaza, totul este compromis. Din acest motiv repararea aerului conditionat si a sistemului electric sunt interdependente. In cazul in care masina nu porneste, diagnosticarea electrica poate determina daca exista o problema la sistemul de incarcare, cum ar fi un alternator defect.

Toate circuitele electrice functioneaza in conformitate cu legile fizicii. Sistemele electrice automate, in special, functioneaza in conformitate cu legea lui Ohm care descrie relatia dintre ambreiaj, curent si tensiune. Aceasta lege permite folosirea informatiilor avute despre doua variabile cunoscute pentru a o testa pe cea de-a treia variabila necunoscuta.

Printre componentele electrice ale unei masini se numara:

  • Alternatorul – incarca bateria masinii prin generarea de curent continuu si poate actiona si alte componente auto electrice.

  • Bateria – actioneaza pornirea si aprinderea autovehiculului si ajuta la alimentarea alternatorului si a altor componente electrice

  • Starter – porneste motorul vehiculului cand cheia este rotita in contact

  • Cabluri – conductori de circuit electric

  • Conectori – cleme metalice sau din plastic care tin impreuna un grup de fire si servesc drept conectori

  • Faruri

  • Servodirectia

  • Geamuri si scaune electrice

Cele mai comune probleme ale sistemului electric sunt circuitele deschise, adica o intrerupere a circuitelor, adesea datorita conexiunilor necorespunzatoare, care opresc fluxul curent si pot dezactiva componentele auto electrice conectate la circuit. Cauzele ar putea fi conexiunea slaba, defectiunea componentelor sau chiar un comutator pornit/oprit.

Service auto multimarca, veti gasi patru mecanici si multi alti specialisti care sa rezolve problemele electrice ale masinilor | reparatii auto in Bucuresti nordgarage.ro

reparatii auto in Bucuresti

Problemele electrice ale unei masini pot fi mult mai multe, insa numai o persoana experimentata si pregatita specific, le poate rezolva corespunzator. Daca mecanicul abordeaza latura mecanica a unui vehicul, electronistul se va focusa pe componentele electrice ale unei masini. De cele mai multe ori, cei doi trebuie sa lucreze impreuna pentru a avea un rezultat de succes, insa multi dintre mecanici au si cunostinte electrice.

La Nord Garage, service auto multimarca, veti gasi patru mecanici si multi alti specialisti care sa rezolve problemele electrice ale masinilor. Daca veti accesa Nordgarage.ro veti putea gasi detalii despre cum puteti beneficia de servicii de reparatii auto in Bucuresti la Nord Garage, un service auto foarte apreciat din sectorul 1!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here