Sistemul de suspensie al masinii este unul dintre factorii principali care contribuie la o calatorie confortabila si stabila. Aceasta absoarbe loviturile de pe orice suprafata a drumului si permite o accelerare fiabila si inofensibila, franare si viraje. Cu toate acestea, suspensia se poate uza repede in timp si poate distruge echilibrul masinii si franarea, facand calatoria mai aspra si mai periculoasa. Din acest motiv, este necesar sa se diagnosticheze orice simptom cat mai curand posibil. In timp ce poate parea complicat, exista cateva lucruri simple pe care le puteti urmari!

Suspensia masinii poate avea un arc deteriorat sau spart, lucru care poate face masina sa se lase intr-o parte. In acest caz, situatia poate fi verificata printr-un test simplu. Pur si simplu, pozitionati masina pe o suprafata plana si lasati-va cu toata greutatea pe partea din fata sau din spate a masinii si observati de cate ori se balanseaza in sus si in jos. Daca masina continua sa se miste mai mult de doua sau trei ori, cel mai probabil, exista o problema la nivelul suspensiei.

De fiecare data cand masina trece peste o groapa sau un drum denivelat, sistemul de suspensie al masinii absoarbe toate socurile produse de acest fapt. Amortizoarele, cu lichidul hidraulic stocat in ele, scapa de orice soc, mentinand masina in miscare si oferind confort calatorilor. Lichidul hidraulic poate curge uneori, fapt care cauzeaza daune amortizoarelor, determinand colapsul intregului sistem de suspensie. Doar o privire la amortizoare va poate ajuta sa identificati daca exista o scurgere ce trebuie oprita.

O bara antiruliu este, asa cum ii spune si numele, o bara metalica ce uneste suspensiile unei osii. Daca aceasta este deteriorata sau rupta, masina se poate rasturna in timpul virajelor la viteza mare sau a neregularitatilor de pe sosea. Daca auziti vreun zgomot din acea zona, batai sau scartait, care apare atunci cand conduceti, ar fi bine sa inlocuiti bara cat mai repede pentru a fi in sigurata si pentru a proteja suspensia.

Cea mai buna statie ITP din Militari | alfaitp.ro

ITP din Militari

Suspensia intra si ea in setul de verificari efectuate masinilor in cadrul inspectiei tehnice periodice. Ar fi bine ca aceasta sa fie in permanenta intr-o stare buna. Daca aveti masina in regula si se apropie ziua in care ITP-ul expira, accesati Alfaitp.ro si programati masina la Alfa Motors, statie ITP din Militari. Numai aici puteti avea experienta unui ITP ieftin in Bucuresti, asa ca nu amanti programarea!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here