Sfaturi utile pentru condus

Prietenii imi spun ca manevrez volanul ca un pilot de curse

Un truc pe care il folosesc aici este ca imi pun scaunul suficient de aproape de volan astfel incat incheietura de la mana sa stea pe volan si spatele sa fie mereu lipit de scaun. Am tras concluzia ca in aceasta pozitie nu obosesc si este perfecta daca am de facut manevre in ultimul moment.

Cunosc limitele pe care masina mea le are

Am reusit de cand am masina sa invat cum reactioneaza in diverse momente: stiu cat de mult se inclina in curbe, si daca vezi ca masina ta se inclina mult poti intelege ca riscul este mai mare in momentul in care tragi de volan si viteza este mare, deci poti sa eviti un accident manevrand masina corespunzator. In timp m-am obisnuit si cu limitele pe care le au franele si cauciucurile mele.

Incearca sa raspunzi la urmatoarea intrebare: in cat timp se opreste masina in momentul in care frana este calcata la podea si ce aderenta au pneurile?

Am mereu grija ca masina mea sa fie in cea mai buna forma

Stiu ca nu este intelept sa aman sa schimb cauciucurile uzate pentru ca este posibil sa cedeze exact in momentul in care am foarte mare nevoie de ele, si in unele situatii, aceasta poate fi cauza unor accidente groaznice.

Acestea sunt doar cateva mici sfaturi si idei pe care le-am concluzionat in anii de soferie. Nu este greu sa ramai in siguranta, trebuie doar sa fii constient de ce poti, de ce poate masina ta, si de tot ceea ce misca in jurul tau si ar trebui sa fii in siguranta.

Exista mai multe sfaturi de care sa tineti cont atunci cand conduceti si tot ce conteaza este sa aveti grija ca lucrurile sa ramana intr-o zona sigura indiferent de ce se intampla in general pe drum. Siguranta este cel mai important lucru si din acest motiv ar trebui sa fii mereu atent pentru a evita accidentele pe cat posibil si pentru a conduce preventiv. Siguranta pe sosele este foarte importanta si este bine sa fii atent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here