Pana nu demult, computerul era singurul dispozitiv electronic din casa sau din birou care putea fi conectat la internet, motiv pentru care un cablu simplu era suficient pentru a face acest lucru. Acum, aproape orice dispozitiv electronic poate fi conectat la internet, de la laptop, notebook si tableta pana la telefon si e-book reader, iar lista poate continua.

Un cablu nu mai reprezinta in prezent o solutie viabila, asa ca internetul de care este nevoie acum este cel obtinut in sistem wireless. Un router wireless este, asadar, cea mai buna alegere a celor care doresc sa beneficieze de internet oricand, oriunde, la viteze impresionante. Unele routere noi chiar includ posibilitatea conectarii unui modem 4G sau 3G la un port USB, astfel incat utilizarea conexiunii mobile sa fie excelenta atat pentru back-up, cat si sub forma unei legaturi principale la internet.

Ce este un router wireless si care sunt principiile de functionare a acestuia

Routerul wireless poate sa dea batai de cap utilizatorilor incepatori, mai ales in privinta configurarilor necesare pentru conectarea la internet. Acesta este un dispozitiv care asigura conexiunea la internet pentru toate dispozitivele electronice conectate la internet, transferul de date realizandu-se la viteze suficient de mari incat sa acopere necesitatile acestora.

Pe piata exista routere wireless single band, dual band sau tri band, care folosesc frecvente diferite, in functie de aria de acoperire, care poate fi mai mare sau mai mica. Orice router beneficiaza si de o antena pentru a propaga semnalul. De cele mai multe ori, utilizatorii vor intalni routere wireless cu doar o antena, insa foarte populare sunt si cele cu doua sau trei antene. Performantele antenei sunt foarte importante in privinta semnalului ce va fi furnizat de routerul wireless.

Nu in ultimul rand, utilizatorii trebuie sa ia in calcul securizarea accesului la reteaua wireless, deoarece, in caz contrar, oricine are un gadget cu WiFi s-ar putea conecta fara probleme la internet. Piata routerelor este bogata in modele pentru toate buzunarele, atat mai ieftine, cat si mai scumpe, cu functii suplimentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here