Carti de citit pentru persoanele care se confrunta cu anxietatea

Daca luptati cu anxietatea, adica sentimente de neliniste sau nervozitate excesiva, nu sunteti singur. Aceasta afectiune este prezenta la aproape 264 de milioane de oameni de pe tot globul, iar femeile sunt aproape de doua ori mai predispuse decat barbatii sa dezvolte o tulburare de anxietate.

Anxietatea este cel mai eficient tratata de consiliere si, in cazurile grave, de medicamente, dar si cartile pot fi de ajutor. Multe dintre cartile disponibile pe piata ofera o mai buna intelegere a anxietatii, a rolului creierului si a modului in care gandurile pot acapara o viata intreaga.

O carte utila in abordarea anxietatii ar trebui sa indeplineasca cateva conditii: sa scoata in evidenta un sentiment sau o stare ajutand cititorul sa o identifice in propria traire, dar sa-l ajute si sa depaseasca ceea ce simte; sa schimbe atitudini, sa incurajeze un comportament diferit. Printre cartile de folos amintite de specialisti se numara urmatoarele:

  1. Anxietatea si fobia. Ghid practic pentru gestionarea anxietatii si a fobiilor”, scrisa de Edmund J. Bourne, aceasta carte ofera o mare varietate de solutii de a face fata tulburarilor de anxietate.

  2. The Stress-Proof Brain” de Melanie Greenberg vorbeste despre faptul ca creierul uman nu este capabil doar sa dezvolte noi neuroni, ci si sa perceapa situatiile stresante, iar cartea prezinta diverse tehnici de a scapa de stres si de a elibera creierul de aceasta activitate deloc sanatoasa.

  3. Persoanele hipersensibile. Cum sa reusesti in viata cand te simti coplesit de lumea din jur” de Elaine N. Aron este o carte ideala pentru persoanele cu un sistem nervos ultra-sensibil. Cartea prezinta notiunile fundamentale despre trasaturile umane si felul in care acestea ii diferentiaza pe oameni, dar ofera si sfaturi utile si perspective pentru viitor in cazul celor foarte sensibili.

  4. Cand panica ataca” de David Burns este o carte care vorbeste despre atacurile de panica si temerile din care acestea provin. De asemenea, ofera 40 de tehnici concepute pentru a face atacurile de panica sa dispara.

Carti recomandate | blog de carte | blog.printrecarti.ro

carti recomandate

Acestea nu sunt carti recomandate doar pentru cei care sufera de anxietate si alte simptome derivate, ci si pentru cei care doresc sa stie mai mult despre acest subiect sau care doresc sa-i ajute pe cei care se confrunta zilnic cu astfel de stari: specialisti sau rude.

Daca doriti si alte recomandari de carti, nu trebuie decat sa accesati Blog.printrecarti.ro, un blog de carte in care sunt prezentate recenzii, descrieri si rezumatele unei mai varietati de carti din toate domeniile!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here