Tortul si prajitura arata mult mai bine daca sunt decorate cu o crema colorata. Pe langa aspectul frumos, pot fi si delicii sanatoase daca pentru culoare se foloseste coloranti alimentari inofensiv, care este complet sigur pentru sanatate, deoarece este facut din alimente.

Cum este posibil acest lucru?

Pentru culorile individuale este nevoie de diferite tipuri de produse carora natura le-a dat o anumita culoare. Acestea sunt in principal fructe si legume.

Pentru a face un colorant de casa galben, este nevoie de o lamaie, un morcov si putin unt. Se rade coaja de lamaie pe razatoarea fina, se rade morcovul si se caleste usor.

Coaja de lamaie si morcovul se amesteca in proportii egale cu untul si se filtreaza prin tifon. Se adauga in crema pentru decor sau in crema de cofetarie care se orneaza in formele dorite cu ajutorul unei seringi de cofetarie sau a unui pos.

Culoarea maro a cremei se poate obtine cu usurinta folosind cacao, care se adauga la crema. De asemenea, se poate obtine o culoare maro auriu daca se foloseste putin caramel lichid in acest scop.

Nuanta maro inchis se obtine prin fierberea unui espresso foarte puternic si strecurandu-l astfel incat sa nu se formeze cocoloase din sediment. Se poate folosi si cafea instant.

Culoarea verde se obtine din frunzele de spanac, care sunt macinate cu o masina de tocat carne si apoi se stoarce sucul proaspat din frunze. Acest suc se adauga in crema. In functie de preferinte, nuanta se poate face mai intensa sau mai pala.

Pentru a face o nuanta albastra, se va folosi suc de afine, pentru nuanta mai inchisa de albastru vor fi utile murele amestecate cu afine.

Culorile rosu si roz se pot obtine din sucul de capsuni si cirese, sfecla rosie, coacaze negre, cirese. Pentru a obtine suc de sfecla rosie, aceasta trebuie taiata si fiarta timp de aproximativ 10 minute in apa acidificata cu otet, apoi apa se strecoara si este folosita pentru colorant. Sfecla va fi doar stoarsa.

Colorantul portocaliu se obtine amestecand rosu si galben – si anume sucul de lamaie cu mandarina rasa sau coaja de portocala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here