Curatarea interiorului masinii este importanta pentru intretinerea acesteia. Daca exista prea mult gunoi si resturi pe podea sau pe bord, acesta poate impiedica soferul sa fie destul de atent la traseu. Daca ferestrele sunt prea murdare, murdaria poate impiedica soferul sa vada un vehicul care se apropie, acest lucru putand provoca un accident. Curatenia, de asemenea, este importanta pentru aspectul vehiculului, in plus de asta, asigurandu-se ca masina arata bine, o persoana va stimula stima de sine atunci cand merge in locuri sociale. Cu cateva produse simple, interiorul masinii se poate curata foarte simplu.

Sticlele de apa, articolele din hartie si carton trebuie scoase si plasate in recipientul de reciclare. Apoi, cu o carpa si putin detergent de uz casnic se pot curata bordul, volanul si consola centrala. De asemenea, se sterg de praf si cutia de viteze si buzunarele interioare ale usilor. In loc de o carpa, se pot folosi si servetele de curatat masina.

Prosoapele din microfibre sunt excelente pentru curatarea ferestrelor, deoarece acestea ajuta la indepartarea petelor dure. Folosind prosopul din microfibra, se pot curata parbrizul, geamurile laterale, geamurile din spate si trapa. Se recomanda o miscare circulara pentru a curata interiorul fiecarei ferestre, fara a ramane urme.

Inainte de aspirare, ar trebui sa se indeparteze covorasele de podea pentru a putea ajunge la murdaria dedesubt. Daca autovehiculul are covorase din plastic, se pot scoate din masina, putand fi scuturate de murdarie. Apoi, se clatesc cu un furtun de gradina si se lasa sa se usuce. In cazul in care masina are mochete de covor, acestea pot fi aspirate foarte simplu in masina. Pentru a curata sub scaunele din fata, va trebui se se impinga scaunele pana la capat. In asa fel, vor fi scoase toate resturile sau murdaria de sub ele. Pentru a curata scaunele din piele, este recomandata utilizarea unei perii moi. In combinatie cu un detergent de uz casnic, scaunele isi vor recapata rapid look-ul proaspat.

In final, pentru un aer fresh in masina, se poate opta pentru un odorizant care se instaleaza in masina. Pentru fumatori, se pot gasi parfumuri speciale de masina care elimina mirosul de fum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here