Schimbarea uleiului de motor ar trebui sa reprezinte pentru toti conducatorii auto o activitate realizata in mod periodic. De asemenea, este necesar ca schimbarea filtrelor sau a lichidelor care asigura performantele optime ale masinii sa fi efectuata tot periodic.

Ce se intampla in cazul in care cutia de viteze este automata, iar conducatorii auto nu stiu daca sau cand trebuie sa ii schimbe uleiul? Care sunt criteriile de care trebuie sa tina cont si cum iau cea mai buna decizie in acest sens?

Necesitatea schimbarii uleiului la cutia de viteze automata

  • Uleiul de la cutia de viteze ofera protectie tuturor componentelor sistemului de transmisie si trecerea prompta de la o treapta la alta. Uleiul de la cutia de viteze este un fluid esential in cazul masinilor cu cutie de viteze manuala, dar si automata. Specialistii chiar recomanda inlocuirea periodica a acestui ulei.
  • Sistemul de transmisie al masinii este foarte solicitat pe parcursul depasarii. Frecventa folosirii cutiei de viteze este foarte mare, iar, cu fiecare utilizare a schimbatorului, uleiul din cutia de viteze atinge temperaturi foarte inalte. In plus, schimbul de ulei in cazul cutiei de viteze automate inseamna optimizarea performantelor masinii, dar si un plus de comoditate pentru conducator.
  • Daca uleiul de la cutia de viteze este inlocuit in timp, se evita costurile generate de potentialele uzuri sau defectiuni care pot aparea, iar conducatorul auto se va bucura de o experienta mult mai placuta la volan, intrucat automobilul raspunde mai rapid in timpul actionarii pedalei de acceleratie.
  • Profesionistii recomanda ca inlocuirea uleiului sa se realizeze tinand cont de mai multe criterii, in cazul cutiei de viteze automate. Aceste criterii includ frecventa de utilizre a masinii si indicatiile specifice din cartea tehnica a autoaturismului. In plus, semnalele care indica necesitatea schimbului de ulei in cazul transmisiilor cu cutie automata includ dificultatile la schimbarea treptelor si aspectul necorespunzator al uleiului de pe joja cutiei de viteze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here