Guzel Iahina, nascuta la 1 iunie 1977, este autor si scenarist rus. Aceasta femeie s-a nascut in Kazan, capitala republicii ruse Tatarstan, dintr-o mama doctor si un tata inginer. A studiat limbile straine in cadrul universitatii din orasul natal, iar in 1999 s-a mutat la Moscova. In 2015 a absolvit scoala de film din capitala rusa, obtinand diploma de scenarist.

Iahina a lucra in domeniul relatiilor publice si in publicitate si a inceput cariera de scriitor la revistele Neva si Oktyabr. Sectiuni din romanul de debut ”Zuleiha, deschide ochii”, au aparut in jurnalul Siberian Fire.

Primul ei roman, ”Zuleiha, deschide ochii”, se bazeaza pe experienta de viata a bunicii sale si descrie viata unei tinere femei tatare. In anii 1930, ca parte a programului de desculacizare, sovieticii au mutat cu forta multi tatari din partea europeana a Rusiei in Siberia. Bunica autoarei a fost printre acestia. Ea a fost exilata la o varsta frageda si s-a intors acasa dupa 16 ani de la teribilul eveniment. Romanul descrie experientele Zuleihei, o femeie simpla a carei viata a depins intotdeauna de deciziile supreme ale conducerii din acea vreme. Sotul ei nu a rezistat situatiei fiind ucis, insa ea reuseste sa supravietuiasca chiar si intr-o locatie care nu promitea prea multe sanse. Zuleiha a depaseasit conditiile dure contruind relatii cu alti exilati si formandu-si o noua identitate si noi motivatii.

Desi initial romanul a fost respins de mai multi editori, devine un bestseller fiind tradus in 30 de limbi in primul an de la debut, primind si celebrul premiu literar ”Big Book” si ”Yasnaya Polyana”. Iahina a fost numita de catre critici ca fiind cel mai stralucit debutant din istoria literaturii ruse contemporane.

Cumpar carti in regim de anticariat – Nu conteaza autorul, subiectul sau anul aparitiei, ci conteaza sa fie intr-o stare buna | cumparcarti.ro

cumpar carti in regim de anticariat

In Romania, acest roman are un succes deosebit, iar daca l-ati citit si v-a impresionat, dati si altora ocazia sa o faca. Vindeti acest roman, dar si altele pe care nu mai intentionati sa le recititi si veti putea finanta achizitia altor carti pe care vi le doriti. Reprezint un anticariat si cumpar carti. Nu conteaza autorul, subiectul sau anul aparitiei, ci conteaza sa fie intr-o stare buna. Daca va surade oferta, accesati Cumparcarti.ro si dati-mi de stire! Cumpar carti in regim de anticariat si imi doresc cat mai multa diversitate literara!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here