Un cadru de mers este folosit, de regula, acasa de catre persoanele care nu se mai pot deplasa singure, dar si in spitale si in centre de recuperare, in cazul pacientilor in varsta sau care ies dintr-o operatie. La modul general, poate fi utilizat de catre cei care sufera de probleme locomotorii insa isi doresc o viata activa, in ciuda dificultatilor si problemelor de sanatate.

Magazinul online Magazinulortopedic.ro pune la dispozitia persoanelor cu astfel de nevoi atat cadre de mers, cat si dispozitive precum scaune cu rotile, scaune wc de camera si saltele antiescare.

Criterii de alegere a unui cadru de mers | magazinulortopedic.ro

cadru de mers

In cazul in care un membru al familiei are nevoie de un suport special si de sprijin in activitatile zilnice, cadrul de mers este o alegere ideala. Iata care sunt criteriile conform carora cadrul de mers este corect ales:

In functie de model

  • In functie de model, cadrul de mers poate avea constructie fixa, poate fi echipat cu roti, poate oferi sprjin pentru maini sau poate dispune de un mecanism ce permite miscarea alternativa. Modelul fix are patru picioare si o baza larga cu autorul caruia pacientul isi va mentine echilbrul. Acest tip de cadru de mers necesita din partea pacientului efortul de a ridica si de a muta suportul metalic. Cadrul metalic fix nu le este indicat batranilor sau persoanelor cu probleme serioase de sanatate.

  • Cadrul de mers cu roti, pe de alta parte, ofera mai multa mobilitate, permite deplasarea pe distante mai lungi doar folosind rotile, sunt mai rapide si mai usor de manevrat.

  • Cadrul de mers pliabil poate fi transportat atat cu masina, cat si in tren sau alte mijloace de transport in comun, se strange repede, in mod intuitiv.

  • Cadrul de mers cu suport pentru maini este echipat cu un suport pentru odihnirea antebratului si poate dispune, sau nu, de roti.

Materialul din care este realizat

Cadrul de mers este metalic, aluminiul fiind materialul folosit cel mai des pentru constructia sa, deoarece otelul este mult mai greu si mai dificil de manevrat. Conteaza si materialele din care sunt facute manerele pentru maini, puferele din cauciuc si accesoriile cu care poate fi dotat cadrul de mers.

Dimensiunile cadrului

Cadrul de mers trebuie adaptat in functie de inaltimea utilizatorului. in general, in spitale si in centrele de recuperare, latimea cadrelor este de 64 cm. Inaltimea cadrelor de mers poate varia de la 67 pana la 94 de cm, majoritatea fiind ajustabile cu pana la 5 masuri. Se recomanda achizitionarea cadrului metalic care este reglabil in inaltime, chiar daca este putin mai costisitor.

Accesorii

Nu in ultimul rand, in alegerea cadrului de mers conteaza si accesoriile si dotarile acestuia. Unele modele dispun de plasa de agatat sau cos unde pot fi depozitate cumparaturile, sticla cu apa, medicamente, ziarul sau ochelarii, o gustare, caciula sau fularul. Alte modele pot fi echipate cu tavita pentru servirea mesei, dar si cu spatiu pentru farfurie, cana sau pahar.

De asemenea, este de preferat ca dispozitivul achizitionat sa aiba sistem de blocare sau de franare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here