Visezi sa-ti instalezi un gratar in gradina, dar nu stii ce model sa alegi? Pentru a alege un gratar in mod corespunzator, persoanele interesate trebuie sa aiba in vedere, bugetul, metodele de gatit care li se potrivesc si spatiul disponibil. Intr-adevar, in functie de spatiul pe care il au afara, isi vor alege un anume model de gratar. Deci, pentru a ii ajuta sa-si aleaga gratarul potrivit, iata cateva modele prezente pe piata:

  • Gratar cu carbune – timpul de aprindere poate fi lung, dar gratarul este usor de transportat;

  • Gratar electric – este usor de intretinut si usor de transportat;

  • Gratar cu gaz – acest gratar este operational in cateva secunde si este foarte rezistent, dar este destul de voluminos;

  • Gratar fix (zidit) – arata excelent in gradina, dar necesita o intretinere regulata.

Daca spatiul permite, doritorii isi pot configura langa gratar si o bucatarie frumoasa de vara, cu un blat de lucru, o chiuveta si un frigider. Isi pot trata apoi oaspetii cum se cuvine.

Unde se plaseaza un gratar?

Indiferent daca este mobil sau fix, exista anumite reguli de urmat:

  • Este esential sa se aseze gratarul pe un teren stabil si solid pentru a garanta buna intretinere a acestuia;

  • Fum, mirosuri neplacute. A nu se uita orientarea gratarului in fata vantului, pentru a evita primirea fumului pe toata fata sau deranjarea celorlalti din cartier;

  • Din motive de siguranta, trebuie sa existe o distanta de 1,50 m intre gratar si alte echipamente. Nu se asaza un gratar langa un perete, acesta s-ar putea innegri rapid.

Instalarea unui gratar: am nevoie de aprobare?

Inainte de a instala un gratar in gradina, trebuie mers la sectia de urbanism a primariei pentru a afla diferitele reglementari care se aplica municipalitatii. Intr-adevar, anumite orase, in special cele impadurite, interzic utilizarea si instalarea lui. Nu vor avea insa nevoie de autorizatie, daca suprafata de pardoseala sau amprenta gratarului, construita din piatra, caramida sau bloc de beton este mai mica de 5 m2. Intre 5 m2 si 20 m2 trebuie facuta o declaratie prealabila la primarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here