A investi in calculatoare second hand nu este o rusine sau o solutie de moment, ci reprezinta o solutie fiabila si care se va preta folosirii pe o perioada indelungata in conditiile in care acestea sunt intretinute in mod corespunzator. Securitatea calculatoarelor reprezinta prima si cea mai importanta problema pe care trebuie sa o ia in calcul utilizatorii, pentru ca de la un virus se poate strica tot.

Sistemul de operare este important pentru securizarea modelelor de calculatoare second hand

Fie ca este vorba despre calculatoare noi, refurbished, sau chiar de computerele la mana a doua, securizarea este foarte importanta. Sistemul de operare ales pentru calculator trebuie sa fie cat mai recent si updatat la zi, cu functia de update automat pornita.

Calculatoarele cu sisteme de operare pe 32 de biti sunt mult mai usor de atacat decat cele pe 64 de biti, conform experientei profesionistilor It-Sh.ro.

Folosirea unui antivirus bun pentru calculatoare second hand

Un antivirus bun poate prelungi foarte mult durata de viata a calculatoarelor la mana a doua. Majoritatea produselor de securitate au numeroase functii care ajuta utilizatorii acestor calculatoare sa ramana protejati si ofera o protectie inalta impotriva celor mai des intalnite amenintari in acest sens.

Exista pe piata numeroase produse antivirus care ofera si servicii de verificare a site-urilor accesate, cu un istoric al reputatiei domeniilor web ce au fost implicate de-a lungul timpului in incidente de securitate.

Calculatoare second hand | It-Sh.ro

calculatoare second hand

Cont de user standard, nu administrator

O alta recomandare a specialistilor in sensul securizarii calculatoarelor second hand este folosirea unui cont de user, nu de administrator ca si cont curent. Realizarea unor actiuni ce necesita dreptul de instalare sau de reconfigurare necesita parola de administrator pentru ca nimic sa nu se instaleze fara stirea utilizatorului principal. De asemenea, navigarea pe web dupa un astfel de cont deschide oportunitati ca un atacator sa preia controlul asupra sistemului de operare.

Update-uri recente la Microsoft Office si toate softurile implicite

Cele mai noi versiuni ale programului Microsoft Office ajuta la protejarea sistemului de operare prin blocarea executarii codurilor din fisierele XML. In plus, softurile din computerele second hand trebuie updatate pentru ca in caz contrar se poate ajunge la infectarea intregului sistem.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here