Pentru ca dezechilibrul rotilor poate fi cauzat atat de deficiente din fabricatie, cat si de procesul de exploatare, importanta serviciilor de echilibrare intr-un service auto autorizat pentru conducatorii auto care pun pe primul plan siguranta pe sosele este motivul numarul unu pentru care sunt atat de des solicitate aceste servicii de echilibrare a rotilor.

Cauzele dezechilibrului rotilor si importanta interventiei unui personal specializat dintr-un service auto autorizat

Dezechilibrul rotilor masinii este cauzat in cele mai multe cazuri de deficientele de fabricatie, dar si de procesul de exploatare, asa cum este mentionat anterior. De aceea daca anvelopele se uzeaza neuniform sau au loc interventii efectuate asupra acestora, sau repararea lor prin aplicarea de mansoane, este importanta actiunea de echilibrare efectuata intr-un centru de reparatii auto in Bucuresti in care sunt asigurate inclusiv servicii de vulcanizare.

De asemenea, in cazul unei situatii exceptionale si a unei franari puternice, ori in urma unui impact puternic cu un obstacol, a circulatiei pe drumuri cu denivelari si gropi, jantele si anvelopele se pot deforma si pot genera dezechilibrul rotilor. Se poate intampla ca in urma spalarii autoturismului de nisip sau noroi sau dupa caderea contragreutatilor de plumb de pe jante sa apara dezechilibre al rotilor care devin extrem de periculoase pentru circulatia autoturismului.

Riscul circulatiei cu anvelope dezechilibrate

In cazul in care soferii ruleaza pe sosea avand anvelopele dezechilibrate, acestia isi risca siguranta lor si a celorlalti participanti la trafic, dar se supun si la riscul deteriorarii unor elemente importante ale autoturismului prin:

  • uzura foarte mare a rulmentilor rotilor;

  • uzura prematura a amortizoarelor;

  • uzura elementelor mecanismului de directiei;

  • inrautatirea tinutei de drum si securitatii circulatiei;

  • vibratiile devin tot mai periculoase o data cu cresterea vitezei de deplasare, de aceea rotile nu isi mai pot mentine contactul permanent si ferm cu solul;

  • scaderea aderentei la carosabil dn cauza careia directia nu mai este sigura, iar franele nu mai sunt eficiente.

Service auto autorizat | reparatii auto in Bucuresti | NordGarage.ro

service auto autorizat

Cu o simpla programare online pe site-ul NordGarage.ro, operatiunea de echilibrare a rotilor intr-un centru specializat se va executa in mod dinamic, cu aparate de echilibrare specializate si care consta in dispunerea unor contragreutati de plumb pe circumferinta jantelor, in puncte stabilite exact.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here