Exista mai multe jocuri educative pe piata, care sunt excelente pentru cresterea atentiei copiilor. Este important ca acestia sa se dezvolte si sa se joace inca din copilarie, deoarece este necesar sa se efectueze, intr-un mod optim, orice proces cognitiv.

Lynx – un joc de masa pentru imbunatatirea atentiei

Acesta este un joc in care cel care gaseste imaginile de pe masa de joc si strange cele mai multe carti, castiga. Astfel, pe langa atentie si concentrare, dezvolta:

  • coordonarea mana-ochi;
  • simtul observatiei;
  • acuitatea vizuala si capacitatea de a discerne;
  • reflexele.

Simon – un joc electronic

Simon este un joc electronic creat in anii ’80, dar este foarte util astazi pentru antrenarea atentiei si a memoriei. Are forma unui disc, impartit in patru cadrane, fiecare avand o culoare: verde, rosu, albastru si galben. Se aprind si fac zgomot intr-o anumita ordine, creand o serie de care copilul trebuie sa isi aminteasca.

Astfel, jucatorul trebuie sa introduca corect secventa pe care a observat-o. Daca are succes, jocul va creste nivelul si va aparea o serie mai lunga.

Dobble

Dobble este un joc care promoveaza atentia si agilitatea mentala. Este format dintr-un total de 55 de carti cu opt imagini reprezentate pe fiecare dintre ele. Deci, una dintre aceste fotografii coincide intotdeauna pe doua carti.

In acest caz, obiectivul jocului este sa identifice si sa gaseasca obiectele care se repeta pe cele doua carti care sunt extrase, la intamplare. Acest lucru trebuie facut cat mai repede pentru a castiga.

Jenga

Jenga este un joc simplu, dar care ofera multiple beneficii fizice si mentale, cum ar fi: – imbunatatirea atentiei si concentrarii;

  • rationament logic;
  • coordonarea mana-ochi;
  • perceptia vizuo-spatiala;
  • dexteritate manuala.

Pentru a incepe jocul, trebuie sa se construiasca un turn format din diferite bucati de lemn impletite intre ele. Apoi, la randul sau, fiecare participant trebuie sa scoata unul dintre blocuri si sa-l plaseze in varful turnului, incercand sa nu-l doboare, deoarece jucatorul care il distruge pierde.

Beneficiile utilizarii jocurilor educative

Aceste jocuri sunt folosite atat pentru distractie cat si pentru incurajarea practicarii si antrenarii diverselor abilitati cognitive, cum ar fi: atentia si concentrarea.

In acest sens, parintii trebuie sa stie ca un copil invata mai bine jucandu-se, deoarece se simte stimulat intr-un mediu dinamic, jucaus si atractiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here