Tratamentul endodontic presupune aplicarea unui aparat dentar ieftin si intretinerea corespunzatoare a acestuia. Un aparat dentar are rolul de a imbunatati aspectul si functionalitatea dintilor, oferind pacientilor posibilitatea de a manca fara a-si musca limba sau obrajii, probleme cu care se confrunta foarte des pacientii cu dintii strambi.

Elasticele sunt o parte importanta a tratamentului ortodontic pentru ca asigura forta necesara pentru a misca dintii si maxilarul si pentru alinierea corespunzatoare.

Componentele unui aparat dentar ieftin

Orice aparat dentar are in componenta mai multe elemente printre care se numara:

  • Bracketii – piesele metalice patrate care sunt plasate direct pe dinti;
  • Arcul – piesa care se introduce prin bracketi si asigura forta care ajuta la miscarea dintilor;
  • Module – piesele elastice care tin firul din jurul bracketilor in pozitie fixa. Aceste elastice pot fi de diferite culori, pentru copiii care nu sunt prea incantati de purtarea unui aparat ortodontic.
  • Tractiunile sau elasticele intermaxilare – care ajuta la reglarea pozitiei maxilarului superior sau inferior si nu sunt recomandate tuturor pacientilor.

Ce sunt elasticele ortodontice?

Elasticele ortodontice sunt elastice personalizate pentru fiecare pacient in parte. Aceste benzi de cauciuc se intind peste buclele plasate pe bracketi. Daca sunt purtate in mod constant, elasticele ajuta la mentinerea presiunii constante necesara pentru miscarea dintilor in pozitie corecta. Aceste elastice sunt fabricate din latex de cea mai buna calitate, latex medical care nu creeaza probleme in contact cu cavitatea bucala.

Clinica stomatologica din sector 2 | Aparat dentar ieftin | Elveto-Dent.ro

clinica stomatologica din sector 2

Cum se poarta elasticele ortodontice?

Conform experientei specialistilor din clinica stomatologica din sector 2 Elveto Dent, elasticele ajuta la alinierea dintilor si ii ajuta sa se miste in directii diferite. Tensiunea din elastice pune presiune pe suportul care indreapta dintii. Elasticele se poarta non stop, pacientii trebuie doar sa le inlature pentru a se spala pe dinti si pentru a manca, fiind necesara schimbarea acestora daca s-au uzat.

Inainte de a face o programare online https://elveto-dent.ro, pacientii trebuie sa stie ca elasticele dentare reprezinta o parte importanta pentru orice aparat dentar si ca inainte de a porni in calatoria pentru un zambet perfect, acestia trebuie sa inteleaga rolul elasticelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here