Sfaturi pentru Candida

Candida Albicans este o drojdie care in mod normal traieste inofensiv intr-un numar mic in organism, fiind controlata de bacterii benefice din organism si din sistemul imunitar.

Insa, pentru mentinerea echilibrului florei intestinale unii specialisti din medicina alternativa recomanda o dieta corespunzatoare. Aceasta idee este bazata pe teoria ca anumite alimente cum ar fi zahar, faina (in special faina alba), drojdie si branza promoveaza cresterea candidei.

Unii practicanti alternativi recomanda programe individuale care, de obicei, combina dieta si suplimente. Suplimentele sunt introduse in mod treptat pentru a evita o agravare temporara a simptomelor. Acest lucru se datoreaza faptului ca atunci cand candida este ucisa, unii practicanti de medicina alternativa cred ca se elibereaza fragmente de proteine ​​si toxine care pot declansa un raspuns anticorp din partea sistemului imunitar.

Sfaturi pentru Candida

Pana in prezent, exista o lipsa de dovezi care sustin diagnosticul sau afirmatia ca orice dieta sau remediu poate trata aceasta afectiune, insa se recomanda cateva sugestii ce par sa dea roade.

1) Acidophilus

Potrivit unor practicieni in medicina alternativa, bacteriile acidophilus pot ajuta la controlul candidei, facand tractul intestinal mai acid, descurajand cresterea candidei si producand peroxid de hidrogen, care ucide direct candidoza.

Desi exista unele cercetari care sugereaza ca tulpina acidofilului producatoare de peroxid de hidrogen, DDS-1 poate ajuta la reducerea incidentei infectiilor cu drojdie, sunt necesare mai multe dovezi inainte ca probioticele sa poata fi recomandate.

2) Uleiuri esentiale

Capsulele care contin ulei de oregano, ulei de menta si alte uleiuri volatile sunt benefice de catre unii practicanti de medicina alternativa pentru a preveni cresterea excesiva a candidei. Uleiurile volatile pure pot fi destul de toxice in aceasta cantitate, astfel incat forma lichida a acestor uleiuri sa nu fie niciodata ingerata, ci aplicata local.

3) Usturoiul

Specialistii de medicina alternativa sugereaza usturoiul, fie singur, fie in combinatie cu menta, ulei de oregano sau alte suplimente.

Alte suplimente recomandate in mod obisnuit sunt acidul caprilic din nuca de cocos, acidul oleic din ulei de masline si ulei de oregano. Exista multe produse ce contin combinatii pentru combaterea candidei care au in componenta aceste ierburi si suplimente.

cesafaci.ro

https://cesafaci.ro

Articole pe aceeași temă

 • Sanatate
 • February 20, 2024
 • 5 minutes Read
Totul despre colesterol

Colesterolul este un compus organic esențial pentru organismul uman, fiind utilizat pentru sintetizarea hormonilor și producerea bilei în ficat. Pe de altă parte, nivelurile ridicate de colesterol din organism pot…

Citește

 • Sanatate
 • February 2, 2024
 • 4 minutes Read
Varicele: cauze, simptome și modalități de tratament

Varicele reprezintă o afecțiune comună, caracterizată de dilatarea anormală a venelor de la nivelul picioarelor și a altor zone ale corpului. Această afecțiune este adesea însoțită de simptome precum durere,…

Citește

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Te-ar mai putea interesa

De ce apelăm la un dealer auto? Avantajele colaborării cu profesioniștii

 • April 3, 2024
De ce apelăm la un dealer auto? Avantajele colaborării cu profesioniștii

Cum petrecem timpul cu patrupedul

 • April 1, 2024

Titluri de carti pe care le gasim intr-un anticariat online

 • March 28, 2024
Titluri de carti pe care le gasim intr-un anticariat online

Prima baita a lui bebe

 • March 22, 2024
Prima baita a lui bebe

Cum obții tortul visurilor tale printr-o comandă online?

 • March 11, 2024
Cum obții tortul visurilor tale printr-o comandă online?

De ce refuza cainii mancarea

 • February 29, 2024
De ce refuza cainii mancarea