Inainte de a fi barbatul vietii unei femei, a fost cel al dragii sale mame care are probleme si sa il lase sa plece de langa ea. Desi greu de acceptat de cele mai multe ori, nurorile pot face cateva sfaturi utile pentru a fi pe placul soacrei. Cateva dintre ele, mai jos:

  • Regula nr 1: un mic cadou nu strica niciodata

Nu, soacrele nu sunt materialiste, insa, cu toate astea, un buchet frumos de flori sau o cutie de ciocolata va avea intotdeauna efectul dorit. Pe de o parte, aceasta este o dovada ca educatia nurorii este impecabila, pe de alta este o modalitatea de a-i transmite acesteia ca fiul ei se afla pe maini bune.

  • Regula nr 2: la o invitatie la masa, farfuria trebuie sa ramana goala

Indiferent daca soacra este maestra sau nu in a face niste sarmale delicioase, invitatia la masa trebuie onorata si nu oricum, ci aratandu-i ca eforturile de a gati nu au fost inutile. Daca este cu adevarat necomestibil, ramane varianta cu ascunsul mancarii in șervețel sau in geanta.

  • Regua nr 3: acceptarea criticilor – chiar daca sunt cu rea-credinta

O nora care vrea acceptul soacrei trebuie sa o lase pe aceasta sa isi spuna de fiecare data punctul de vedere si sa ii raspunda la observatii cu un zambet. Chiar daca nu ii pasa de judecata ei, este indicat ca nora sa ramana calma, este posibil ca soacra sa incerce doar sa o scoata din balamale si ar fi pacat sa i dea sansa sa reuseasca.

  • Regula nr 4: NICIODATA fiul nu trebuie sa ii fie invinovatit de ceva in prezenta ei

Daca ar trebui ca o nora sa urmeze un singur sfat, acela ar fi: niciodata, niciodata un barbat sa nu fie criticat de catre sotie in fata soacrei. Da, chiar daca ea este cea care începe, s-ar putea simti atacata. Mai bine sa fie incurajata de un suras sau o privire cu subinteles.

  • Regula nr 5: pastrarea calmului si naturaletii

Ultima regula, dar nu cea din urma: pastrarea natureletii chiar si in ipostaze superficiale. A nu se confunda intalnirea cu soacra cu un interviu pentru angajare: prioritatea ei in viata ramane fericirea fiului sau adorat, nu intelegerea cu o nou-venita in familie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here