Ciobanescul german este una dintre cele mai inteligente rase de caini. Este un caine de rasa mare, puternic si foarte ascultator. Acesta este de obicei folosit ca un caine de politie, de paza si aparare, de salvare sau caine ghid.

Ciobanescul german este, de asemenea, un caine excelent pentru familiile care sunt dispuse sa-i ofere multa activitate fizica – acesta reusind astfel sa-si descarce toata energia.

Este un caine exceptional, dar necesita un proprietar care sa fie capabil sa-l antreneze corespunzator, deoarece, desi este un caine afectuos si foarte echilibrat, daca nu este bine educat, poate deveni agresiv sau dominant.

  • Caracteristicile generale ale Ciobanescului German

Este un caine de rasa mare, foarte puternic si agil si cu un temperament deosebit.

Inaltimea la greaban variaza intre 60 si 65 cm in cazul masculilor si intre 55 si 60 cm la femele.

Greutatea lor este cuprinsa intre 30 si 40 kg la masculi si intre 22 si 32 la femele. Speranta de viata a Ciobanescului german este de 9-13 ani.

Ciobanescul german este un caine extrem de inteligent capabil sa memoreze comenzile de baza inca de la o varsta frageda. Din momentul in care catelul are primele vaccinari si poate iesi afara, trebuie invatat sa-si faca nevoile in afara casei.

In primele 2 luni de viata, acestia sunt deja capabili sa asimileze diverse ordine. Daca se va folosi jocul, va fi un proces distractiv si vor invata mai repede. Dupa 4 luni, se poate incepe o instruire mai profunda.

  • Ce boli poate avea un Ciobanesc german

Ciobanescul german este un caine puternic si rezistent, dar exista mai multe probleme de sanatate specifice rasei, pe langa bolile mai frecvente ale cainilor.

Acestia tind sa sufere de artrita la batranete, in special la sold. Aceasta boala degenerativa este o afectiune comuna care produce diferite grade de schiopatare, rigiditate si dureri articulare.

  • Alte boli mostenite tipice sunt:

Displazia soldului si a cotului – este cea mai frecventa cauza a schiopatarii piciorului din spate.

Cheratita cronica superficiala – este o inflamatie a corneei – care devine tulbure, cu pierderea consecventa a transparentei. Poate duce la orbire, inclusiv la cresterea anormala a tesutului din jurul corneei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here