Parodontita este cauzata de acumularea de placi bacteriene si tartru pe dinti si, in functie de fiecare individ, poate provoca infectii mai mult sau mai putin considerabile intr-un timp mai lung sau mai scurt. Parodontita, pe langa necesitatea unei curatari profunde, poate necesita tratamente stomatologice mult mai specializate.

Principalul simptom al bolii parodontale este inflamatia, roseata si sangerarea frecventa a gingiilor sau in timpul periajului. Alte semne care pot avertiza despre un inceput parodontal sunt respiratia urat mirositoare, un gust urat in ​​gura sau o sensibilitate excesiva la frig si/ sau caldura.

Ultimul simptom al acestui tip de afectiune dentara este pierderea progresiva a dintilor. Cu toate acestea, inainte de a ajunge la aceasta faza, va trece un timp indelungat in care parodontologul va lua masuri pentru a o evita.

Cei ce sufera de parodontita trebuie sa ajunga cat mai repede la o clinica stomatologica. Altfel, se produc diverse infectii si se poate ajunge chiar la extractii dentare.

Tratamente stomatologice: Cum sunt impartite bolile parodontale?

Bolile parodontale sunt impartite in doua grupe mari: gingivita si parodontita:

  • gingivita este o boala orala, de obicei bacteriana, care provoaca inflamatii si sangerari ale gingiilor, cauzate de placi si resturi alimentare care raman intre dinti;

  • parodontita este o infectie mai grava care actioneaza asupra gingiilor, deteriorand tesutul moale si distrugand osul care sustine dintii. Parodontita poate duce la pierderea dintilor. Este foarte important sa se respecte regulile de igiena orala.

Masuri de prevenire pentru evitarea bolilor gingivale

  • mentinerea unei igiene orale adecvate;

  • vizita la medicul dentist in mod regulat;

  • mentinerea unor obiceiuri sanatoase;

Tratamente stomatologice | extractii dentare | PlazaDent.ro

tratamente stomatologice

Exista studii care testeaza relatia dintre boala parodontala si unele tulburari cardiovasculare, cum ar fi endiocardita bacteriana, infarctul miocardic, boala ischemica a inimii, unele cazuri de tromboza, precum si insuficienta coronariana sau varicele. In cele din urma, alte boli care sunt, de asemenea, legate de boala parodontala sunt bolile renale, precum si tulburarile cerebrovasculare si unele complicatii ale sarcinii, cum ar fi nasterile premature si o greutate mai mica la nastere a copilului.

Mai multe detalii despre tratarea parodontitei se gasesc pe site-ul PlazaDent.ro, clinica stomatologica din Bucuresti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here