Inainte de inceperea tratamentului cu implant dentar, pentru restaurarea danturi, pacientii trebuie sa treaca cel putin printr-un control stomatologic in care sa se evalueze atat starea generala de sanatate, cat si starea sanatatii orale. In cazul in care acesta prezinta unele probleme dentare este necesar ca acestea sa fie tratate inainte de a se trece la procedura chirurgicala de inserare a implantului dentar.

Aceasta etapa, care are rolul de asanarea a cavitatii bucale, este necesara pentru a elimina orice sursa de infectie, care poate afecta procesul de recuperare si chiar sansele de oseointegrare a implantului. Prin urmare, unii dintre pacientii care au nevoie de un tratament cu implant dentar in Bucuresti au nevoie si de alte tipuri de tratamente stomatologice inainte de acesta.

Ce tratamente stomatologice pot fi efectuate inainte de implantul dentar?

Una dintre principalele probleme cu care se confrunta pacientii care ajung la stomatolog sunt cariile, acestea fiind si unul dintre factorii care pot duce la pierderea dintilor, daca nu sunt tratate la timp. De asemenea, acestea pot contribui la aparitia infectiilor dentare, astfel ca este esential ca toate cariile din cavitatea orala sa fie tratate inainte de a se trece la tratamentul de restaurare danturii cu implant dentar.

In unele situatii pot fi necesare chiar extractii dentare, daca dintii fie nu mai pot fi salvati, fie infectia deja existenta nu poate fi eliminata complet.

Un alt tip de tratament stomatologic ce poate fi efectuat inainte de inserarea implantului dentar poate fi detartrajul, care are rolul de a indeparta placa bacteriana si tartrul de pe dinti, obtinandu-se astfel o dantura curata si dezinfectata. Pentru procedura de detartraj in sectorul 2, bucurestenii putand merge la clinica stomatologica Elveto Dent.

Implant dentar in Bucuresti | detartraj in sectorul 2 | Elveto-Dent.ro

Implant dentar in Bucuresti

Absenta completa a surselor de infectie din cavitatea orala este importanta deoarece implantul dentar se insereaza in osul maxilarului printr-o procedura chirurgicala minim invaziva. Fiind vorba despre o incizie, exista riscul aparitiei infectiilor postoperatorii, pentru care si normele de igiena respectate de clinica dentara, cum este clinica Elveto-Dent.ro, sunt la fel de importante.

Prin urmare, trebuie sa se aleaga cu mare atentie si cabinetul stomatologic la ajutorul caruia sa se apeleze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here