Ce proceduri stomatologice sunt necesare inainte de procedura de inserare a implantului dentar?

Inainte de inceperea tratamentului cu implant dentar, pentru restaurarea danturi, pacientii trebuie sa treaca cel putin printr-un control stomatologic in care sa se evalueze atat starea generala de sanatate, cat si starea sanatatii orale. In cazul in care acesta prezinta unele probleme dentare este necesar ca acestea sa fie tratate inainte de a se trece la procedura chirurgicala de inserare a implantului dentar.

Aceasta etapa, care are rolul de asanarea a cavitatii bucale, este necesara pentru a elimina orice sursa de infectie, care poate afecta procesul de recuperare si chiar sansele de oseointegrare a implantului. Prin urmare, unii dintre pacientii care au nevoie de un tratament cu implant dentar in Bucuresti au nevoie si de alte tipuri de tratamente stomatologice inainte de acesta.

Ce tratamente stomatologice pot fi efectuate inainte de implantul dentar?

Una dintre principalele probleme cu care se confrunta pacientii care ajung la stomatolog sunt cariile, acestea fiind si unul dintre factorii care pot duce la pierderea dintilor, daca nu sunt tratate la timp. De asemenea, acestea pot contribui la aparitia infectiilor dentare, astfel ca este esential ca toate cariile din cavitatea orala sa fie tratate inainte de a se trece la tratamentul de restaurare danturii cu implant dentar.

In unele situatii pot fi necesare chiar extractii dentare, daca dintii fie nu mai pot fi salvati, fie infectia deja existenta nu poate fi eliminata complet.

Un alt tip de tratament stomatologic ce poate fi efectuat inainte de inserarea implantului dentar poate fi detartrajul, care are rolul de a indeparta placa bacteriana si tartrul de pe dinti, obtinandu-se astfel o dantura curata si dezinfectata. Pentru procedura de detartraj in sectorul 2, bucurestenii putand merge la clinica stomatologica Elveto Dent.

Implant dentar in Bucuresti | detartraj in sectorul 2 | Elveto-Dent.ro

Implant dentar in Bucuresti

Absenta completa a surselor de infectie din cavitatea orala este importanta deoarece implantul dentar se insereaza in osul maxilarului printr-o procedura chirurgicala minim invaziva. Fiind vorba despre o incizie, exista riscul aparitiei infectiilor postoperatorii, pentru care si normele de igiena respectate de clinica dentara, cum este clinica Elveto-Dent.ro, sunt la fel de importante.

Prin urmare, trebuie sa se aleaga cu mare atentie si cabinetul stomatologic la ajutorul caruia sa se apeleze.

cesafaci.ro

https://cesafaci.ro

Articole pe aceeași temă

 • Sanatate
 • February 20, 2024
 • 5 minutes Read
Totul despre colesterol

Colesterolul este un compus organic esențial pentru organismul uman, fiind utilizat pentru sintetizarea hormonilor și producerea bilei în ficat. Pe de altă parte, nivelurile ridicate de colesterol din organism pot…

Citește

 • Sanatate
 • February 2, 2024
 • 4 minutes Read
Varicele: cauze, simptome și modalități de tratament

Varicele reprezintă o afecțiune comună, caracterizată de dilatarea anormală a venelor de la nivelul picioarelor și a altor zone ale corpului. Această afecțiune este adesea însoțită de simptome precum durere,…

Citește

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Te-ar mai putea interesa

De ce apelăm la un dealer auto? Avantajele colaborării cu profesioniștii

 • April 3, 2024
De ce apelăm la un dealer auto? Avantajele colaborării cu profesioniștii

Cum petrecem timpul cu patrupedul

 • April 1, 2024

Titluri de carti pe care le gasim intr-un anticariat online

 • March 28, 2024
Titluri de carti pe care le gasim intr-un anticariat online

Prima baita a lui bebe

 • March 22, 2024
Prima baita a lui bebe

Cum obții tortul visurilor tale printr-o comandă online?

 • March 11, 2024
Cum obții tortul visurilor tale printr-o comandă online?

De ce refuza cainii mancarea

 • February 29, 2024
De ce refuza cainii mancarea