Alimentele proaspete sunt ideale atunci cand se vrea sa se intareasca sistemul imunitar si sa mentina o buna stare de sanatate in general. Din acest motiv, se recomanda sa se consume in mod regulat in cadrul unei alimentatii echilibrate.

Care sunt insa cele mai bune fructe pentru a face fata racelii si gripei?

Portocala si lamaia, cele mai bune citrice.

Sunt printre cele mai bune fructe atunci cand se vrea sa se faca fata asa cum trebuie gripei si racelii. Contin un nivel foarte bogat de vitamina C, dar si alte vitamine, minerale, antioxidanti si aminoacizi esentiali. Sunt elemente care favorizeaza deci buna functionare a sistemului imunitar.

Capsunile, alti aliati pentru a face fata gripei si racelii.

Cunoscute pentru culoarea lor speciala, dar si pentru savoarea si aroma lor delicioasa, capsunile furnizeaza si ele o buna cantitate de antioxidanti, printre care si vitamina C. In plus, sunt cea mai buna sursa de fibre alimentare, indispensabile pentru cea mai buna sanatate a microbiotei intestinale.

Ananasul.

Ananasul este un aliment foarte complet din punct de vedere nutritional. Este foarte bogat in vitamine si minerale, dar si in enzime sau proteine foarte usor de digerat. Compusul sau activ, bromelina este cel care ii confera efecte antibacteriane si anti-inflamatorii utile pentru a preveni gripa si raceala.

Papaya, un alt fruct bun pentru a lupta contra gripei si racelii.

Foarte bogat in vitaminele A si C, papaya este un fruct foarte bun, un aliat de pret atunci cand vine vorba despre prevenirea dezvoltarii si complicatiilor aduse de raceala si gripa. Fiecare 100 de grame de papaya furnizeaza in jur de 80 de mg de vitamina C. adica un nutrient care este responsabil cu intarirea sistemului imunitar pentru a obtine un raspuns pozitiv contra atacului germenilor. In plus, contine fibre si enzime naturale, precum papaina care ajuta la hranirea microbiotei intestinale.

Mango.

Daca se va consuma in mod regulat o bucata de mango, in cadrul unei alimentatii echilibrate, se va aduce organismului un plus de nutrienti esentiali pentru ca acesta sa fie cel mai puternic. Ajuta deci la castigarea bataliei contra gripei si racelii, dar si a altor afectiuni respiratorii. Este un fruct foarte concentrat in vitaminele A si C, cu efecte antioxidante esentiale pentru protejarea organismului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here