Multe orase din Romania, precum Cluj- Napoca, Timisoara si altele sunt bogate in istorie si cultura si atrag mii de turisti in fiecare an.

  • Cluj-Napoca

Orasul Cluj-Napoca este situat in regiunea de nord-vest a Romaniei si are o populatie de 324.576. Dupa ce a suferit o perioada de incetinire politica si economica in anii 90, acest oras este acum recunoscut ca un important centru istoric, cultural, academic si de afaceri din tara. Este orasul Universitatii Babes-Bolyai, cea mai mare din Romania si cultura sa diversa este aratata printr-o gama variata de activitati, de la teatru la arte.

Cel mai popular loc pentru a participa la aceste activitati este Muzeul National de Arta, care astazi, poate fi gasit in fostul palat in stil baroc al contelui Banffy. Cluj-Napoca gazduieste si biserica Sfantul Mihail, o cladire in stil gotic construita in secolul al XIV-lea. In secolul al XIX-lea, la biserica s-a adaugat clopotnita neo-gotica, ceea ce o face cel mai inalt turn al bisericii din Romania.

  • Timisoara

Timisoara este localizata in vestul Romaniei si are o populatie de 319.279. Este o destinatie turistica populara datorita cartierelor sale istorice, arhitecturii unice si mai multor festivaluri. Aceste festivaluri variaza de la literatura, la cinema si muzica, pana la arta. Multi turisti in acest oras se bucura de vizitarea numeroaselor sale sinagogi, catedrale si palate.

In plus, Timisoara gazduieste mai multe piete ale orasului, cea mai cunoscuta dintre ele este piata Saint George. Pentru acei vizitatori interesati de stilurile de viata regale, o vizita la Castelul Huniade este o calatorie buna. Acest castel a fost construit intre 1443 si 1447 pentru a lua locul vechiului castel din secolul al XIV-lea. Astazi, gazduieste sectiunea de istorie si stiinte naturale a Muzeului Banatului.

  • Constanta

Constanta este situata de-a lungul coastei Marii Negre si are o populatie de 283.872. Turistii vin aici pentru ruinele sale arheologice, muzeele, monumentele si plaja. Mozaicurile romane pot fi gasite aici – o cladire de 9.150 de metri patrati plina de mozaicuri care a fost candva un centru comercial al orasului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here