A lucra de acasa este minunat! Pana cand pisica se urca pe computer, vecinul renoveaza, copilul plange ca vrea sa plece in parc si masinile claxoneaza frenetic. Pentru unii angajati, lucrul la domiciliu este un lux, iar pentru altii o realitate din care vor sa scape.

Dar ce mediu ne permite sa fim mai productivi: biroul de la domiciliu sau biroul de la birou? Cum sa fii productiv cand lucrezi de acasa?

In biroul de la serviciu, colegii reprezinta cea mai mare amenintare deoarece uneori va pot impiedica sa finalizati sarcinile propuse. Se angajeaza in conversatii captivante, apoi luati masa impreuna, iar dupa pranz nu mai are nimeni chef de munca. Beneficiile sociale ale unui loc de munca sunt evidente, insa poate deveni o provocare sa le gestionati in favoarea activitatilor.

Aparent, in biroul de acasa totul devine mai simplu, insa de multe ori, puteti deveni propriul dumneavoastra dusman. Atunci cand sunteti inconjurat de colegi, va impuneti o anumita atitudine, o anumita tinuta, insa acasa puteti lucra in orice conditii, situatie care devine apasatoare la un moment dat.

Cand lucrati intr-un birou, drumul pana acolo va poate ajuta sa va treziti, insa la domiciliu trecerea de la perna la computer poate fi mult mai agresiva. O modalitate de a lucra productiv este sa va treziti devreme, sa mancati si sa va pregatiti exact ca si cum ati pleca la birou. Pentru progrese vizibile, treziti-va dimineata si lucrati cat capacitatea de concentrare este optima.

Asocierea mentala pe care o faceti intre munca si un birou, va poate face mai productiv. Cand lucrati acasa, incercati sa va pregatiti intocmai ca si cum ati pleca la serviciu.

Cand lucrati de acasa, sunteti propriul dumneavoastra manager personal, fapt ce inseamna ca trebuie sa va organizati foarte bine timpul pentru a fi eficient. Toate computerele si telefoanele sunt prevazute cu organizatoare, prilej perfect pentru a crea evenimente, mementouri si notite care sa va aminteasca sa schimbati activitatea sau sa incepeti noi sarcini.

Doar pentru ca nu lucrati la un birou nu inseamna ca nu puteti avea un birou. Mai degraba dedicati o camera sau un colt din casa pentru a lucra, decat sa o faceti din pat sau pe masa din bucatarie si sa fiti nefericit.

Mai exista multe trucuri pentru o munca eficienta la domiciliu, insa ramane sa le descoperiti pe masura ce va propuneti acesti lucru. Pana atunci, simtiti-va ca la birou chiar daca sunteti acasa!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here