Cum trebuie sa te ingrijesti dupa o extractie dentara! Sfaturi practice!

Potrivit specialistilor din cadrul clinicii Implantologiesector4.ro, pacientii care sunt nevoiti sa apeleze la serviciile de extractii dentare in sector 4, pe care le ofera, trebuie sa aiba in vedere ca dupa astfel de interventii trebuie sa fie foarte atenti. Exista cateva sfaturi de care trebuie sa tina cont, pentru a avea parte de rezultatele dorite, dar si pentru a evita complicatii serioase.

In randurile ce urmeaza, pot fi descoperite cateva indicatii pretioase de care trebuie sa tina cont.

Ingrijirea plagilor

Imediat dupa extractii, pacientii trebuie sa mentina comprese pe plagi timp cel putin o ora. De asemenea, fumatul este interzis pentru 24 de ore, la fel ca si bauturile alcoolice, ori bauturile reci sau foarte calde. Specialistii recomanda inclusiv evitarea efortului fizic. Exercitiile la sala, alergatul, ridicarea greutatilor mai mari de 3 kilograme – toate acestea trebuie evitate timp de cel putin 3 zile dupa extractii. In caz contrar, pacientii se pot confrunta cu serioase complicatii.

Sangerari

Medicii stomatologi de la ImplantologieSector4 sustin, de asemenea, faptul ca prezenta unei sangerari postoperatorii este una normala. Pacientii nu trebuie sa isi clateasca insa gura cu apa ori cu alte tipuri de substante, cel putin in ziua interventiei. De asemenea, trebuie sa se asigure ca nu deranjeaza locul interventiei prin sugerea anumitor alimente, intrucat ar putea impiedica formarea cheagurilor sanguine necesare pentru o vindecare corespunzatoare.

In cazul in care sangerarile apar din nou la cateva zile de la interventiile stomatologice, specialistii recomandat aplicarea unor comprese sterile in locul plagilor si mentinerea acestora timp de cel putin o ora. Pacientii pot aplica inclusiv gheata pe obraz, insa nu in mod direct. Gheata trebuie pusa intr-un material moale, subtire, iar apoi mentinuta aproape de locul in care a fost realizata extractia.

In prima noapte dupa interventia stomatologica, pacientii trebuie sa doarma cu capul mai ridicat fata de restul corpului, pentru a facilita vindecarea locului din care a fost extras dintele.

Durere

Prezenta durerii dupa o extractie este si ea normala, insa la un nivel normal sau mediu. Daca simptomele dureroase se accentueaza, specialistii le prescriu pacientilor sa ia analgezice, insa numai in limita dozelor recomandate.

Extractii dentare in sector 4 | implanturi dentare | Implantologiesector4.ro

extractii dentare in sector 4

De multe ori, adultii apeleaza la extractii, pentru ca ulterior sa beneficieze de implanturi dentare cu ajutorul carora sa umple golurile din cavitatea bucala. Pentru ca medicii sa se poata ocupa de implanturi, locul respectiv trebuie intai sa fie complet vindecat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here