Regulile celei mai populare diete – dieta RINA

Pe plan mondial, dieta Rina a ajuns sa faca inconjurul lumii. Aceasta dieta promite un minus de 10 kilograme in 90 de zile si chiar mai mult, combinata cu miscare si exercitii fizice. Dieta Rina nu numai ca ajuta oamenii sa scada in greutate, ci si sa isi schimbe metabolismul, sa aiba un tonus de invidiat si un aspect foarte placut. Dieta Rina este recomandata chiar si persoanelor care sufera de boli cardiovasculare, fiind obiectul de interes al multor nutritionisti si cardiologi care, coroborand datele, au reusit sa ajunga la o concluzie interesanta: oricine poate slabi cu Rina si isi poate schimba rata metabolismului.

In toate cele 90 de zile de dieta, lucrurile se imbunatetesc vizibil. Regimul se bazeaza pe disociere alimentara, astfel incat intr-o singura zi oamenii trebuie sa consume un anumit tip de alimente. Iar in fiecare zi a dietei micul dejun trebuie sa fie alcatuit din fructe. Asadar, alimentele permise in timpul dietei Rina sunt: proteinele, amidonul, carbohidratii si vitaminele. Micul dejun trebuie sa ramana neschimbat, alcatuit doar din fructe proaspete sau uscate, din fructe oleaginoase sau seminte plus ceai sau cafea neindulcite.

Prima zi este cea de proteine. In ziua de proteine se consuma carne de pui, peste sau de curcan fiarta, coapta sau fripta, oua, dar si carne rosie. Meniul trebuie sa se imparta intre pranz si cina, unde cina este acelasi fel ca si pranzul, numai ca o portie mai mica.

A doua zi este ziua legumelor. In ziua legumelor se pot consuma orice fel de legume la cuptor, la aburi,cu sos de rosii sau verdeturi, precum si sub forma de supa. A treia zi este a carbohidratilor, cea mai lejera si mai frumoasa zi in care se pot consuma prajituri, ciocolata, paste si chiar pizza. Cea de-a cincea zi este ziua fructelor si a vitaminelor si, asa cum pot ghici cititorii, in aceasta zi se pot consuma fructe in orice cantitate atat la micul dejun cat si la pranz si cina.

Important in dieta Rina este ca pana la pranz sa se consume numai fructe proaspete, de la ora pranzului la ora 20 sa fie consumate alimentele propriu-zise, iar pana la 4 dimineata nimic.

cesafaci.ro

https://cesafaci.ro

Articole pe aceeași temă

 • Sanatate
 • February 20, 2024
 • 5 minutes Read
Totul despre colesterol

Colesterolul este un compus organic esențial pentru organismul uman, fiind utilizat pentru sintetizarea hormonilor și producerea bilei în ficat. Pe de altă parte, nivelurile ridicate de colesterol din organism pot…

Citește

 • Sanatate
 • February 2, 2024
 • 4 minutes Read
Varicele: cauze, simptome și modalități de tratament

Varicele reprezintă o afecțiune comună, caracterizată de dilatarea anormală a venelor de la nivelul picioarelor și a altor zone ale corpului. Această afecțiune este adesea însoțită de simptome precum durere,…

Citește

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Te-ar mai putea interesa

De ce apelăm la un dealer auto? Avantajele colaborării cu profesioniștii

 • April 3, 2024
De ce apelăm la un dealer auto? Avantajele colaborării cu profesioniștii

Cum petrecem timpul cu patrupedul

 • April 1, 2024

Titluri de carti pe care le gasim intr-un anticariat online

 • March 28, 2024
Titluri de carti pe care le gasim intr-un anticariat online

Prima baita a lui bebe

 • March 22, 2024
Prima baita a lui bebe

Cum obții tortul visurilor tale printr-o comandă online?

 • March 11, 2024
Cum obții tortul visurilor tale printr-o comandă online?

De ce refuza cainii mancarea

 • February 29, 2024
De ce refuza cainii mancarea