V-ati intrebat vreodata de ce avem masele de minte, mai ales cand majoritatea oamenilor solicita extractie de masea de minte? Acest subiect merita o privire mai atenta pentru a putea decide care le este soarta!

Maselele de minte sunt al treilea set de molari, pozitionati in spatele maxilarului si care apar intre 17 si 25 de ani. Acestea au primit numele de `masele de minte` deoarece erup la varsta matura in comparatie cu ceilalti dinti. Cand erup corect, pot ajuta la procesul masticatiei corecte, insa cand erup necorespunzator, pot dauna celorlalti dinti si sanatatii orale, in general.

Pentru a le intelege rostul, merita sa facem un pas inapoi pentru a trece in revista obiceiurile alimentare ale stramosilor. Majoritatea antropologilor cred ca maselele de minte au fost un raspuns evolutiv la dieta stramosilor, dieta care consta in alimente crude cum ar fi radacini, nuci, carne cruda si frunze. Aceste alimente au nevoie de mai multa putere pentru a fi mestecate, situatie in care maselele de minte aveau un rol foarte important.

De ce nu avem nevoie de masele de minte?

Dietele noastre s-au schimbat drastic de-a lungul secolelor. Odata cu introducerea alimentelor mai moi si a unor ustensile, cum ar fi furculitele si cutitele, oamenii nu se mai bazeaza in totalitate pe dintii lor, facand inexistenta nevoia maselelor de minte. Majoritatea biologilor evolutionisti au introdus maselele de minte in categoria partilor vestigiale ale corpului. aceasta categorie indica organele si partile corpului care au fost foarte utile candva, iar acum sunt inutile datorita evolutiei.

Extractie de masea de minte | clinica stomatologica Plaza Dent plazadent.ro

extractie de masea de minte

In timp ce unele masele de minte erup fara nicio problema, foarte multi oameni se confrunta cu diverse complicatii la nivelul lor. Odata cu evolutia, maxilarele oamenilor au devenit mult mai mici. Din aceasta cauza, maselele de minte nu au spatiu de eruptie asa cum il aveau candva. Intrucat nu au spatiul necesar, acestea se infecteaza, se blocheaza sub gingii sau cresc stramb afectand dintii vecini.

Daca maselele de minte va dau batai de cap, programati o consultatie la clinica stomatologica Plaza Dent! O puteti face online, accesand Plazadent.ro sau telefonic la numerele afisate pe site!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here