De ce sa consumi prune uscate?

Prunele uscate sunt printre cele mai bune surse de antioxidanti. Antioxidantii protejeaza celulele de radicalii liberi, cauza multor boli si afectiuni. In plus, prunele sunt o sursa buna de vitaminele A si K.

In perioada rece, sortimentele de fructe proaspete sunt reduse, pe piata existand mai mult cateva soiuri de citrice. Cu toate acestea, daca oamenii doresc sa diversifice, pot consuma si fructe uscate.

Prune uscate si digestia

Prunele uscate contin sorbitol. Sorbitolul accelereaza digestia. Prin urmare, prunele sunt recomandate pentru constipatie si hemoroizi. Doza zilnica recomandata in astfel de cazuri este de aproximativ 100 g.

In plus, prunele contin o cantitate mare de fibre dietetice. Fibrele alimentare sunt bune pentru sistemul digestiv. Acestea nu sunt absorbite, ci raman in intestine, unde absorb apa si astfel accelereaza digestia. Datorita efectului laxativ puternic al prunelor, este de dorit sa se inceapa cu cantitati mici si acestea sa fie crescute treptat. Acest lucru va evita problemele stomacale.

Prune uscate si osteoporoza

Prunele contin concentratii mari de bor organic, substanta ce joaca un rol crucial in asimilarea calciului si consolidarea sistemului osos. Prin urmare, prunele sunt recomandate atat pentru prevenirea osteoporozei, cat si pentru ameliorarea simptomelor osteoporozei la femeile aflate la menopauza.

Unele studii arata ca 100 g de prune uscate pe zi timp de 3 luni imbunatatesc starea femeilor cu osteoporoza.

Prune uscate si dieta

La fel ca majoritatea fructelor uscate, prunele sunt recomandate pentru dieta, dar in cantitati limitate. Daca se doreste includerea prunelor uscate in dieta, nu ar trebui consumate mai mult de 30 de grame pe zi.

Pe de alta parte, exista studii care arata efectele benefice ale prunelor uscate asupra kilogramelor si la un consum mai mare (100 g). Motivul este imbunatatirea digestiei.

Deci, raspunsul la intrebarea: Cate prune uscate trebuie consumate zilnic, daca se urmeaza o dieta? – este ambiguu. Un lucru este sigur, prunele uscate ajuta oamenii sa faca fata constipatiei si balonarii, iar acest lucru poate aduce si pierderea in greutate.

cesafaci.ro

https://cesafaci.ro

Articole pe aceeași temă

 • Sanatate
 • February 20, 2024
 • 5 minutes Read
Totul despre colesterol

Colesterolul este un compus organic esențial pentru organismul uman, fiind utilizat pentru sintetizarea hormonilor și producerea bilei în ficat. Pe de altă parte, nivelurile ridicate de colesterol din organism pot…

Citește

 • Sanatate
 • February 2, 2024
 • 4 minutes Read
Varicele: cauze, simptome și modalități de tratament

Varicele reprezintă o afecțiune comună, caracterizată de dilatarea anormală a venelor de la nivelul picioarelor și a altor zone ale corpului. Această afecțiune este adesea însoțită de simptome precum durere,…

Citește

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Te-ar mai putea interesa

De ce apelăm la un dealer auto? Avantajele colaborării cu profesioniștii

 • April 3, 2024
De ce apelăm la un dealer auto? Avantajele colaborării cu profesioniștii

Cum petrecem timpul cu patrupedul

 • April 1, 2024

Titluri de carti pe care le gasim intr-un anticariat online

 • March 28, 2024
Titluri de carti pe care le gasim intr-un anticariat online

Prima baita a lui bebe

 • March 22, 2024
Prima baita a lui bebe

Cum obții tortul visurilor tale printr-o comandă online?

 • March 11, 2024
Cum obții tortul visurilor tale printr-o comandă online?

De ce refuza cainii mancarea

 • February 29, 2024
De ce refuza cainii mancarea