Fructele si legumele nu trebuie sa lipseasca niciodata din alimentatia adultilor si a copiilor, intrucat ele sunt recomandate pentru imbunatatirea sanatatii, dar si pentru o dieta echilibrata, in care sa fie introduse diverse tipuri de produse. Citind randurile urmatoare, pot fi descoperite cele mai importante fructe sanatoase care pot fi consumate cu precadere la micul dejun!

Capsuni

Extrem de bogate in nutrienti, capsunile au un nivel ridicat de vitamine si minerale. Este vorba despre fructe ale caror indice glicemic este foarte scazut, ceea ce inseamna ca ele pot fi consumate inclusiv de persoanele care se afla in plin proces de slabire sau de catre persoanele care sufera de diabet. Mai mult, continutul ridicat de antioxidanti din capsuni este ideal pentru reducerea riscului de aparitie a bolilor cronice, putand inclusiv sa previna cancerul!

Mere

Extrem de populare, accesibile in orice anotimp, merele sunt foarte bine hranitoare, intrucat contin un aport mare de fibre, vitamin (A, K, C, B), dar si de potasiu. Medicii sustin faptul ca aceste fructe sunt excelente pentru imbunatatirea sistemului cardiovascular, dar si pentru reducerea riscurilor de aparitie a diferite boli. Pe termen lung, merele au inclusiv un impact pozitiv asupra densitatii osoase!

Mango

Mango reprezinta o sursa excelenta de vitamina C, avand in componenta lui chiar si fibre solubile, ideale pentru sanatate. Mai mult, fructele din aceasta categorie au si proprietati antioxidante puternice, dar si propritetati antiinflamatorii.

Lamai, fructe sanatoase, care pot fi consumate in multe feluri

Cunoscute pentru continutul foarte ridicat de vitamina C, lamaile pot fi consumate fie sub forma de limonada, fie sub forma de suc sau pur si simplu adaugate in ceai, pentru obtinerea unui gust delicios. Este vorba despre fructe care ajuta la imbunatatirea sanatatii inimii si care, in acelasi timp sunt benefice pentru scaderea numarului de lipide din sange.

Avocado

Exotic, avocado-ul este extrem gustos, dar si interesant ca textura. Scazut in glucide, dar bogat in grasimi sanatoase, acest fruct poate fi consumat fie sub forma de pasta, fie pur si simplu feliat, alaturi de ton sau de branza si rosii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here