Fursecurile reprezinta cea mai simpla si, totodata, sofisticata alegere dulce de care sa se bucure invitatii sau membrii familiei. Fursecurile cu ananas pot fi servite ca desert, alaturi de o ceasca de cafea sau de ceai, inmuiate in ciocolata calda sau in lapte. In plus, reteta este simpla, rapida, fara timp de asteptare si cu ingrediente usor de procurat.

Fursecuri cu ananas – ingrediente
  • Principalele ingrediente folosite la prepararea fursecurilor cu ananas sunt: faina (250 de grame), unt (150 de grame), oua (3 bucati), zahar vanilat (150 de grame), suc de ananas (70 ml), ananas conservat (150 de grame), esenta de ananas si sare.
Cum se prepara fursecurile cu ananas
  • Modul de preparare al fursecurilor cu ananas este foarte simplu, cu conditia ca gospodinele sa foloseasca un mixer, astfel incat sa reduca timpul de pregatire al aceastora. Asadar, se mixeaza untul moale cu zaharul si cu un praf de sare, pana la obtinerea unei creme omogene. Pentru aceasta operatiune va fi necesar mixerul la putere medie, timp de 5-7 minute.
  • In compozitia astfel rezultata se adauga ouale pe rand, pentru a fi perfect incorporate in crema untoasa. Urmatorul pas este adaugarea fainei si mixarea acesteia impreuna cu sucul de ananas si cu esenta (pentru cei care nu gasesc esenta de ananas, este la fel de buna si cea de migdale sau de vanilie). La final, se adauga ananasul din conserva, care, in prealabil, a fost foarte bine scurs si tocat in bucatele mici.
  • Se pun fursecurile in tava de cuptor, tapetata cu hartie de copt, sub forma unor gramezi mici cu diametrul de aproximativ 2 cm. Pentru a coace fursecurile cu ananas sunt necesare 15-20 de minute, la 180 de grade Celsius, pana ce devin usor aurii si rumene. Fursecurile se lasa la racit si se servesc simple sau pudrate cu zahar vanilat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here