Facilitarea tranzitiei de la gradinita la scoala primara ii va ajuta pe copii sa se simta mai in siguranta in noile lor roluri. Nu este intotdeauna usor pentru un copil sa accepte o schimbare care sa ii transforme viata intr-un mod mai mult sau mai putin drastic. Trecerea de la gradinita la scoala primara poate fi un pas dificil pentru unii copii.

In timpul acestei schimbari, multi elevi isi pierd colegii de gradinita. Prin urmare, trebuie sa se adapteze la un mediu nou, la colegii pe care nu-i cunosc si, uneori, la lucruri foarte simple, cum ar fi nevoia sa urce scarile pentru a merge la clasa, ceea ce constituie, de asemenea, in sine, o schimbare.

Trebuie luate in considerare si preocuparile familiale. Cu alte cuvinte, pentru parinti, sau chiar pentru bunici, unchi / matusi, trecerea unui copil la scoala primara este o responsabilitate suplimentara la care se adauga profesori noi, o adaptare, achizitionarea de carti, transport, teme etc.

Cand se trece de la gradinita la scoala primara, toti actorii implicati in procesul educational pot contribui cu ceva.

In aceasta etapa, este foarte important ca cel mic sa se concentreze mai mult, sa petreaca mai mult timp studiind si sa respecte programele. Pentru aceasta, se pot face acasa exercitii care il vor ajuta sa-si imbunatateasca memoria. De exemplu, jocurile de masa vor fi excelente pentru cresterea atentiei si memorarii.

  • Orele de lectura

Cititul si scrierea sunt constante de la varsta de 6 ani, adica atunci cand intra in scoala primara. Prin urmare, daca parintii doresc ca micutii sa-si imbunatateasca ortografia si sa invete rapid, este necesar sa le fixeze orele de lectura, dar fara a forta, mizand pe povesti, carti potrivite varstei lor etc.

  • Motivatia de a face temele

Una dintre marile probleme care apar in timpul tranzitiei sunt temele. Acestea pot fi foarte dificile pentru cei mici. Vor avea nevoie de ajutor, sprijin si, cel mai important, multa motivatie.

In alte domenii de activitate, parintii pot motiva copiii sa isi asume roluri noi. De exemplu, sa se poata imbraca singuri dimineata pentru a se simti mai responsabili si mai puternici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here