Nivelul tensiunii arteriale fluctueaza cu fiecare bataie a inimii, cu un varf de presiune in faza de contractie a inimii, cunoscuta sub denumirea de sistol, si o scadere in timpul fazei de relaxare, cunoscuta sub numele de diastol. Tensiunea arteriala ridicata, cunoscuta si sub numele de hipertensiune arteriala este, de obicei, definita ca o tensiune sistolica mai mare de 140mmHg si/sau o presiune diastolica mai mare de 90mmHg.

Hipertensiunea arteriala afecteaza aproximativ unul din trei adulti din lumea dezvoltata. Aproximativ una din 33 de femei vor dezvolta complicatii hipertensive in timpul sarcinii. Aceasta este adesea descrisa ca fiind „ucigasul tacut”, deoarece majoritatea pacientilor nu au simptome care sa ridice semne de intrebare. Intr-adevar, este cunoscut ca fiind unul dintre cei mai importanti factori de risc pentru atac de cord si accident vascular cerebral. Femeile cu hipertensiune arteriala in timpul sarcinii pot dezvolta preeclampsie, care este asociata cu un risc crescut de deces al fatului si mamei, desi acest lucru este foarte rar.

Masurarea exacta a tensiunii este importanta, desi nu este intotdeauna simpla, deoarece nivelurile tensiunii arteriale fluctueaza pe tot parcursul zilei si se pot schimba cu usurinta ca urmare a stresului sau a activitatii fizice.

Valoarea tensiunii arteriale poate fi determinata cu ajutorul unui tensiometru, un aparat de masura simplu care se monteaza pe brat si care poate indica cu exactitate unde se situeaza tensiunea. In Romania, fiecare vizita la medicul de familie este insotita de o masurare a tensiunii arteriale, insa aceasta poate fi masurata si in orice farmacie. Mai mult, persoanele care stiu ca au probleme de acest gen, au acasa unul sau mai multe tensiometre care ajuta la determinarea unei valori corecte. Daca se decide o inspectare mai serioasa a problemei, specialistul cardiolog ar putea solicita montarea unui holter pentru masurarea tensiunii arteriale, aparat ce trebuie purtat aproximativ 24 de ore si care masoara tensiunea la fiecare jumatate de ora ziua si o data pe ora in timpul noptii.

Tensiometre | trotinete pentru copii | ceriu.ro

trotinete pentru copii

Desigur, tensiometrul si holterul au doar valoare de diagnostic si nu pot ameliora cu nimic efectele tensiunii. Bazandu-se pe valorile indicate de aceste dispozitive, specialistul va recomanda un tratament adecvat fiecarei persoane in parte, in functie de particularitatile pe care le prezinta.

Daca doriti sa achizitionati tensiometre de calitate, dar si alte dispozitive ca scannere, trotinete pentru copii, imprimante cu laser, epilatoare IPL, etc. puteti accesa ceriu.ro. Plasati comanda, iar produsul dorit va ajunge la dumneavoastra in cel mai scurt timp posibil!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here