Daca pana nu demult, numai pacientii cu o varsta inaintata care sufereau de edentatie totala erau eligibili pentru realizarea unei proteze dentare in sector 2, acum sunt si pacienti mai tineri care pot opta pentru asemenea proteze, la un cost accesibil, cu un aspect natural, proteze elastice care nu incurca masticatia si vorbirea, proteze finute care abia se observa si ajuta pacientii sa isi reia viata.

Tipuri de proteze dentare sector 2 si caracteristicile fiecareia in parte

Varianta sugerata de specialistii din clinica stomatologica din sector 2 cu sediul online la adresa Elveto-Dent.ro face referire la proteza dentara partiala sau totala pentru pacientii care nu isi permit inserarea de implanturi dentare si doresc sa zambeasca si sa vorbeasca din nou cu incredere. In ziua de azi, exista solicitari chiar si de la pacienti cu varsta putin peste 20 de ani pentru proteze dentare partiale, sau chiar totale, pentru ca dintii se pot pierde din cauza neglijentei pacientilor in ceea ce priveste igiena orala, din cauza unui accident sau a bolii parodontale in stadiu avansat.

Proteza mobila poate fi partiala sau totala si este realizata in urma unei amprente in cadrul unui laborator de tehnica dentara, astfel incat sa se potriveasca peste structura osoasa si gingia care sustineau dintii naturali. Acest tip de proteza inlocuieste o intreaga arcada dentara, in timp ce proteza partiala se foloseste de dintii vecini bresei edentate. In privinta sistemului de ancorare, acestea se pot prinde pe capse, crosete sau culise, iar lucrarile mobile necesita indepartate dupa fiecare masa sau seara pentru a fi igienizate.

Proteze dentare in sector 2 | Clinica stomatologica din sector 2 | Elveto-Dent.ro

proteze-dentare-din-sector-2

Protezele fixe pe implanturi reprezinta metode moderne si mult mai avantajoase de inlocuire a dintilor lipsa datorita stabilitatii pe care o ofera, dar si sanatatii cavitatii bucale, datorita sprijinului pe gingie si implanturi suplinindu-se lipsa structurii osoase. Indiferent de tipul lucrarii protetice, pacientii trebuie sa acorde o atentie deosebita igienizarii acesteia, sa nu foloseasca apa fierbinte, solutii care nu sunt prescrise de medic, sa o perieze cu o perie moale dupa fiecare masa si sa efectueze vizite periodice la medicul stomatolog,

Pacientii care opteaza pentru proteza pe implanturi trebuie sa stie ca aceasta este fixa si nu se poate desprinde accidental, necesita igienizare in cabinetul stomatologic si are mult mai multe avantaje comparativ cu o proteza clasica, principalele fiind stabilitatea marita, durabilitatea mare, precum si evitarea riscului resorbtiei osoase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here